TL dünyada ilk sırada

 Peterson Enstitüsü'nün son raporuna göre TL, aşırı değerli kurlar arasında dünyada ilk sırada,Uluslararası ekonomik araştırmalar yapan Peterson Institute for International Economics'in döviz kurları üzerine yaptığı analize göre Türk Lirası dünyada aşırı

TL dünyada ilk sırada

 

Peterson Enstitüsü'nün son raporuna göre TL, aşırı değerli kurlar arasında dünyada ilk sırada,

Uluslararası ekonomik araştırmalar yapan Peterson Institute for International Economics'in döviz kurları üzerine yaptığı analize göre Türk Lirası dünyada aşırı değerli kurlar arasında en üst sırada yer aldı.

 Türk Lirası'nın reel efektif kur endeksine göre yüzde 20'nin üzerinde aşırı değerli olduğunu saptayan PIIE, dünyanın en az değerli para biriminin ise Singapur doları olduğuna dikkat çekti.

Türk Lirası'nı aşırı değerlilik açısında Yeni Zelanda Doları, Avustralya Doları ve Güney Afrika Rand'ı izliyor.

En az değerli para birimleri listesinde ise Singapur dolarının ardından İsveç Kronu, Tayland Baht'ı ve Hong Kong Doları var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler