THY greve gidenleri işten çıkarıyor

Türk Hava Yolları'nın iş yavaşlatma eylemi yapan kabin memurlarının bazılarını bu sabah işten çıkarmaya başladığı iddia edildi. Öte yandan grev nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda kargaşa yaşanırken birçok sefer iptal oldu veya gecikmeli yapılacak. THY, iste

THY greve gidenleri işten çıkarıyor

Türk Hava Yolları'nın iş yavaşlatma eylemi yapan kabin memurlarının bazılarını bu sabah işten çıkarmaya başladığı iddia edildi. Öte yandan grev nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda kargaşa yaşanırken birçok sefer iptal oldu veya gecikmeli yapılacak. THY, isteyen yolcuların biletlerini değiştirebileceğini duyurdu. İptal edilen seferler Devlet Meydanları İşletmesi'nin internet sitesinden öğrenilebiliyor.

Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı  yaptığı açıklamada, "Greve katılan bazı personele THY yönetimi telefonla ulaşarak iş aklitlerinin feshedildiğini bildiriyor" dedi.

Yağcı işten çıkarma yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi.

“Arkadaşlarımızı yasal demokratik bir haklarını kullanıyorlar.  THY’den birileri arkadaşlarımızı telefonla arayıp, yasadışı eyleme katıldıkları gerekçesi ile işten çıkarıldıklarını kendilerini söylüyor ki böyle bir işten çıkarma tebliği olamaz. Ancak biz şunu çok net söylüyoruz. Tek bir arkadaşımız dahi burnu kanarsa bu eylem süresiz hale gelir. Bu girişim başarılı eylemimizin işveren tarafından gölgelenmesi amacı ile yapılıyor”

ALDIKLARI UÇAKLAR ELLERİNDE PATLAR

Ankara’da bulunan Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin ise iş yavaşlatma konumunda olan bine yakın kişinin olduğunu söyleyerek “Saatler ilerledikçe, personel işe gelmeye başladıkça bu sayı artacaktır. Arkadaşlarımız Anayasal haklarını kullanıyor. Eğer işveren gayri yasal bir tutum içine girerse açık söylüyorum Türk Hava Yolları’nın aldığı uçaklar ellerinde patlar. Bir tek seferi bile yapamazlar. İnsanların en demokratik yasal haklarını kullanmalarına saygılı olsunlar” dedi.

BİRÇOK SEFER İPTAL EDİLDİ VEYA GECİKMELİ

Öte yandan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden alınan bilgiye göre şu ana kadar çoğu THY'ye ait olmak üzere 26 dış hat, 43 iç hat seferi iptal edildi. Onlarca seferde ise gecikme yaşanıyor. Hangi seferlerin iptal edildiği veya gecikme yaşandığına ilişkin bilgiler Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin internet sitesinden edinilebiliyor.

THY'den yapılan açıklamada, isteyen yolcuların biletlerinin ücretsiz olarak değiştirebileceğini duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler