THY gözünü ilk 3'e dikti!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 'Avrupa'nın şu an en büyük dördüncü şirketiyiz. Hedefimiz Avrupa'daki havayolu şirketleri arasında ilk üçe girmek'' dedi.Topçu yaptığı açıklamada, THY'nin 177 uçağıyla hizmet verdiğini belirterek, Türkiye'deki 47 ha

THY gözünü ilk 3'e dikti!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 'Avrupa'nın şu an en büyük dördüncü şirketiyiz. Hedefimiz Avrupa'daki havayolu şirketleri arasında ilk üçe girmek'' dedi.

Topçu yaptığı açıklamada, THY'nin 177 uçağıyla hizmet verdiğini belirterek, Türkiye'deki 47 havaalanına uçuş gerçekleştirildiğini söyledi.

THY'nin, ''uçulmadık yer kalmasın, uçmayan insan kalmasın'' sloganıyla hareket ettiğini kaydeden Topçu, ''Ülkemiz büyüdükçe, refaha kavuştukça insanlarımız havayolunu daha çok tercih ediyor'' dedi.

Bu açıdan bakıldığında vatandaşların 6 saatin üzerindeki karayolu yolcuklarının yerine havayolunu tercih ettiklerini gördüklerini anlatan Topçu, artık şehirleri bölgesel uçuşlarla birbirine bağlandığını belirtti.

THY'nin 2023'e kadar bazı hedeflerinin bulunduğunu kaydeden Topçu, ''Türkiye'nin 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine girme hedefini gerçekleştirmek için biz de dünyanın en büyük 10 havayolu şirketi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bu konuda planlarımızı yaptık ve bunları uygulamaya başladık'' diye konuştu.

THY'nin şu anda uçuş noktası bakımından dünyanın sekizinci havayolu şirketi olduğunu vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

''Avrupa'nın şu an en büyük dördüncü şirketiyiz. Hedefimiz Avrupa'daki havayolu şirketleri arasında ilk üçe girmek. Bunu da hem uçak sayılarını ve uçuş noktalarının arttırarak hem de THY'nin kendi içindeki reorganizasyonları ve yatırımlarıyla sağlayacağız.

Bunun dışında taşıdığımız yolcu sayısını ve elde ettiğimiz ciroyu da arttırmayı hedefliyoruz. Bu yılın sonunda yolcu sayısının 35 milyona ulaşacağını düşünüyoruz. Bunların hepsi bir arada değerlendirildiğinde dünyanın en büyük 10 havayolu şirketi arasına girmeyi hedefliyoruz.''

91 uçaktan 35'i teslim alındı

Hedeflenen noktaya gelinmek için THY'nin 8 basamak daha atlaması gerektiğini vurgulayan Topçu, verilen uçak uçak siparişlerinin tek tek filoya katıldığını, 91 uçak siparişinden 35'inin teslim alındığını vurguladı.

Uçak teslimlerinin her ay yapıldığını dile getiren Topçu, ''Uçaklarımız geldikçe, uçuş ağımızı ve uçtuğumuz noktalardaki frekanslarımızı arttırıyoruz. THY'nin etkinliğini hem yurtiçinde hem de yurt dışında pekiştiriyoruz'' dedi.

THY'nin, Türkiye'nin uyguladığı diş politika ile paralel bir uçuş ağı çizdiğini anlatan Topçu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Biz hükümetimizin desteğini her zaman aldık. Libya'ya iç savaştan sonra uçan ilk havayolu şirketi olduk. Bu da Türkiye'nin ne kadar hızlı bir politika geliştirdiğini, bu politikaları gerçekleştirmek için de kurumlarıyla, kuruluşları ile ne kadar entegre çalıştığının örneğidir.

Aynı zamanda THY olarak ilk kez Irak'ın Musul kentine uçuş başlattık. Irak'ta daha önce Basra, Bağdat, Necef ve Süleymaniye şehirlerine uçuşlarımız devam etmekteydi. Biz Irak'ı hem Türkiye'ye hem de dünyaya bağlıyoruz.

İstanbul üzerinden çevre ülkeleri 146 noktaya bağlayan bir havayolu şirketiyiz. Her geçen gün bu nokta sayılarını arttırıyoruz. Plan dahili içerisinde gidiyoruz. THY'nin hem kendi içindeki büyümesini hem de uçak sayısındaki büyümeyi gerçekleştiriyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi