Tarkan konser verecek Türkiye kazanacak!

Türkiye'de milli gelir hesaplamasına konser gelirleri dahil 40 yeni kalem eklemeye hazırlanıyor. ABD'de Lady Gaga, Türkiye'de Tarkan... Bu iki ünlü isim artık ülkelerinin milli gelirini de artırmakla da yükümlü! Milli gelir hesaplamasında yöntem değişikli

Tarkan konser verecek  Türkiye kazanacak!
Türkiye'de milli gelir hesaplamasına konser gelirleri dahil 40 yeni kalem eklemeye hazırlanıyor.
 
ABD'de Lady Gaga, Türkiye'de Tarkan... Bu iki ünlü isim artık ülkelerinin milli gelirini de artırmakla da yükümlü! Milli gelir hesaplamasında yöntem değişikliğine giderek, ünlü sanatçıların konser gelirlerini de işin içine katmaya hazırlanan ABD'ye Türkiye de uydu. Yeni sistemde Tarkan, Sezen Aksu gibi sanatçıların verdiği hizmetlerin de hesaba katılması öngörülüyor.
 
40 YENİ KALEM EKLENİYOR
 
Enflasyon sepetini çağın koşullarına uygun ürünlerle yeniden belirleyen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şimdi de yeni milli gelir için sahada kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Yeni milli gelir hesabı için işyerlerine özel 'arz-kullanım' anketi yapılıyor. Yeni sistemde, sanatçıların gelirinden bilişim sektöründeki gelişmelerin milli hâsılaya etkisine kadar 40'a yakın yeni kalem hesaplamaya katılıyor. Ar-Ge de yatırım kaleminde sisteme dâhil edilecek.
 
AB'NİN DE GEÇMESİ GEREKİYOR
 
Dünyada milli gelir yeniden tanımlanıyor. ABD'nin ardından 2014'te Avrupa Birliği ülkelerinin de tavsiye edilen hesaplama yöntemine geçmesi gerekiyor. Gelişmekte olan ülkeler için ise süre 2015- 2016'ya kadar uzayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi