Taksit sınırlamasında müjdeli haber!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin BDDK’yı ikna çabaları sonuç verdi. Varılan anlaşma uyarınca tatil ödemelerine taksit sınırlaması olmayacak.BDDK İKNA OLDUBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) alışverişlerdeki taksit sayılarını sınırlam

Taksit sınırlamasında müjdeli haber!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin BDDK’yı ikna çabaları sonuç verdi. Varılan anlaşma uyarınca tatil ödemelerine taksit sınırlaması olmayacak.

BDDK İKNA OLDU
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) alışverişlerdeki taksit sayılarını sınırlamaya dönük paketinden turizm sektörü çıkarıldı. Kurumun beyaz eşya, turizm ve otomotiv sektörünü kapsayan yeni düzenlemenin hazırlıkları sürerken, BDDK yetkilileri ile bir görüşme yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) ikna çabaları sonuç verdi. Erken rezervasyonlar ile birlikte tatilden 7 ay önce başlayan ödemeler sistemi BDDK’yı ikna edince, yetkiler taksitli tatile devam dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ TAKSİT SINIRLAMASINDAN ÇIKARILDI
Erken rezervasyon ile alınan tatil paketlerinde satışların yüzde 90’ı taksitle yapılıyor. Milliyet'in haberine göre; bunun da yüzde 30’u 12, geri kalanı ise 12 taksit. Bu noktada tatilcinin 7 ay öncesinden ödeme yapmaya başladığını açıklayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu durumu BDDK ile yaptığımız görüşmede onlara da anlattık. Sağolsun BDDK başkanı da hak verdi. Burada ön ödeme söz konusu. Tatilden sonraya uzayan bir durum yok. Bu sayede turizm sektörü taksit sınırlamasını paketinden çıkarıldı" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi