Suriye Türkiye'den alımı durdurdu

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Bakan Yıldız, Suriye’nin Türkiye’den elektrik alımını durdurduğunu söyledi.Taner Yıldız, şöyle konuştu:''Suriye'ye 1

Suriye Türkiye'den alımı durdurdu

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Yıldız, Suriye’nin Türkiye’den elektrik alımını durdurduğunu söyledi.

Taner Yıldız, şöyle konuştu:

''Suriye'ye 15 aydır özel sektör marifetiyle 2,3 milyar kilowatt/saat civarında elektrik satışı yapıldı. Suriye kendi tercihleri olarak bir hafta önce ülkemizden elektrik alımını durdurdu. Bu bizim Suriye halkına her zaman yardımcı olabilmek için geliştirdiğimiz bir politikaydı. Tercih etmeleri durumunda bütün Suriye halkının yararlanması adına bu kapının açık olduğunu belirtiyoruz. Tabi kendileri almak isterlerse. Şu ana kadar belli bir oranda yaptıkları alımı tek taraflı olarak durdurdular.''

Satılan elektrik miktarının Suriye'nin elektrik tüketimindeki yerinin yüzde 18-20'lik birimini oluşturduğunu ifade eden Bakan Yıldız, ''Elektrik satışını özel sektör yürütüyordu. Ödemeden yana sıkıntının olmadığını bize söylediler'' dedi.

AKSA: HATLARINDAKİ PROBLEM NEDENİYLE DURDU

Suriye'ye elektrik ihracatı yapan Aksa Grubu şirketlerinden Aksa Doğalgaz'ın CEO'su Yaşar Arslan, Suriye'nin elektrik alımını kendi iç hatlarındaki problem nedeniyle durdurduğunu açıkladı.

Enerji Zirvesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arslan, "Bu ay içinde hatların yapımı bitince tekrar akışa başlanacağını tahmin ediyorum. Suriye ile mevcut sözleşmemiz devam ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler