Sucuğa dana eti zammı bekleniyor

 Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda sucuğa katkı konulmaması nedeniyle, yüzde 100 dana etinden yaptıkları üretimde artış olduğunu söyledi. Demirpalta, ''Talep nedeni ile sucuk fiyatlar

Sucuğa dana eti zammı bekleniyor

 

Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda sucuğa katkı konulmaması nedeniyle, yüzde 100 dana etinden yaptıkları üretimde artış olduğunu söyledi. Demirpalta, ''Talep nedeni ile sucuk fiyatlarında yüzde 10 artış bekliyoruz'' dedi.
 
Bakanlığının 5 Aralık'ta yayımladığı tebliğ ardından 5 Mart'tan itibaren 'Tavuk ve et karışımı' ürünlerle ilgili raflarda bu tür ürünler kaldırıldığını belirten Mustafa Demirpalta şöyle dedi:
 
''Bilindiği üzere 5 Aralık 2012 tarihinde Tarım Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu Türk Gıda kodeksi ürün tebliği 5 Mart'ta yürürlüğe girdi. Bu tebliğin en önemli özelliklerinden birisi mekanik ayrıştırılmış tavuk kıymasının ürünlerde kullanılmaması ya da yasaklanmasıydı. Yüzde 100 dana eti ile yapılmış ürünlerde bir artış yok. Sadece yüzde 100 dana etinde uygulanan katkı maddelerinde bir takım değişiklikler var. Maliyette yüzde 3- 6 oranında  artış meydana geldi. Sağlıklı ve doğal olan karışımsız yüzde 100 dana eti olan sucuklar daha fazla talep görüyor. O nedenle yüzde 10'luk bir artış bekliyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler