S&P 500 ve Dow Jones dünü rekorla kapattı

Yatırımcıların Fed'in varlık alımlarından sonra uzun bir süre faiz oranlarının düşük tutulacağı taahhüdünü memnuniyetle karşılamasıyla beraber S&P 500 ve Dow Jones endeksleri dünü rekor seviyelere tırmanarak tamamladı. Yatırımcılar seansın erken saatlerin

S&P 500 ve Dow Jones dünü rekorla kapattı
Yatırımcıların Fed'in varlık alımlarından sonra uzun bir süre faiz oranlarının düşük tutulacağı taahhüdünü memnuniyetle karşılamasıyla beraber S&P 500 ve Dow Jones endeksleri dünü rekor seviyelere tırmanarak tamamladı.
 
Yatırımcılar seansın erken saatlerinde Çin'in ekonomik büyümeyi canlandırma girişimlerini kutlarken, ABD'deki pozitif işsizlik başvurusu verileri konut sektöründeki zayıflığa baskın geldi.
 
S&P 500 yüzde 0.5 yükselerek 9.79 puan kazançla 2,011.36 puandan kapattı ve rekorunu yeniledi. Dün yaşanan kazançlara mali hisselerdeki yükselişler öncülük etti.
 
Dow Jones endeksi yüzde 0.6 yükselişle 109.14 puan kazanç kaydetti ve 17,265.99 puanla yine rekor seviyeden kapandı. Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0.7 yükselerek 31.24 puan artışla 4,593.43 puandan kapandı.
 
Rockwell Global Capital şef piyasa ekonomisti Peter Cardillo'ya göre Alibaba'nın halka arzından önceki heyecan hisse piyasalarına olumlu yansıyan faktörler arasındaydı.
 
İşsizlik sigortası için yapılan başvurular Temmuz ortasından bu yana en düşük seviyeye gerilerken, yine Temmuz ayında yükselen ABD konut başlangıçları Ağustos ayında düşüş yaşadı.
 
Bunun yanında Philadelphia bölgesi imalatçıları iş yapmaya devam ederek Eylül ayında işe alma eğilimlerini 31 yılın zirvesine çıkardılar ve yılın geri kalanında büyümenin artacağı beklentilerinin daha da yükseleceği sinyalini gönderdiler.
 
Çin'den gelen haberler küresel hisselere destek sağladı. Çin Merkez Bankası dün yaptığı bir açıklamayla bankalara yönelik kısa vadeli borçlanma maliyetlerini düşürdüğünü duyurdu. Banka daha önce Çin'deki en büyük 5 devlet bankasına nakit aktarımı yapacağını da belirtmişti.
 
Alpari U.K. piyasa analisti Craig Erlam, Çin Merkez Bankası'nın bu hareketini ülkedeki büyüme endişelerine dair piyasaya gönderilen güçlü bir istek mesajı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler