Sözleşmeli memura doğu görevi!

Hükümet tarafından sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçme süresi 3 Temmuz'da sona eriyor. 4924 sayılı yasa uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanların, memur kadrolarına 03.07.2011 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekiyor

Sözleşmeli memura doğu görevi!

Hükümet tarafından sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçme süresi 3 Temmuz'da sona eriyor. 4924 sayılı yasa uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanların, memur kadrolarına 03.07.2011 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, bünyesinde çalışan 4924 sayılı yasaya tabi sözleşmeli personelin kadroya geçmeleri için uyarı genelgesi gönderdi.

Bakanlık, çeşitli nedenlerle kadroya geçmek istemeyen 1, 2, 3 ve 4. hizmet bölgelerinde yer alan 4924'e tabi tüm sözleşmelileri pozisyonları gereği 5. ve 6. hizmet bölgelerine aktaracak.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE TALİMAT VERİLDİ

Bu durumda kadroyu tercih etmeyen sözleşmeli personel, 5. ve 6. hizmet bölgelerinin çoğunluğunu oluşturan doğu ve güneydoğu illerinde görev yapmak zorunda kalacak. Bakanlığın bünyesinde 15 bini bulan ve döner sermaye ile toplam 3 bin TL'ye yakın maaş alan sözleşmeli personelin yüksek maaşla 5. ve 6. hizmet bölgesini mi yoksa devlet memurluğunu mu tercih edeceği ise merak konusu oldu.

Sağlık Bakanı Müsteşarı Yardımcısı Turan Buzgan, sözleşmeli personelin ilerleyen dönemlerde mağduriyet yaşamamaları için il sağlıkmüdürlüklerine konu hakkında talimat verdi. Buzgan'ın göndermiş olduğu genelgede sözleşmeli personelin kadroya geçmek için 3 Temmuz mesai bitimine kadar yazılı olarak müracaat etmesi gerektiğini açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi