Sigorta sektöründe dev artış

Türk sigorta sektörünün ocak-mayıstaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 11,2 milyar lira oldu.  Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 10 milyar 62

Sigorta sektöründe dev artış
Türk sigorta sektörünün ocak-mayıstaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 11,2 milyar lira oldu. 
 
Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 10 milyar 626 milyon 457 bin lira olan prim üretimi, bu yılın eş döneminde yüzde 5,6 artarak 11 milyar 222 milyon 95 bin liraya yükseldi. 
 
Bu rakamın 9,9 milyar lirası hayat dışı, 1,3 milyar lirası da hayat sigortalarından sağlandı. 
 
Alt branşlarda en fazla prim üretimi, 2,3 milyar lirayla kara araçları sorumluluk sigortasından elde edildi. Bu sigorta türünde üretilen prim değeri, toplamın yüzde 20,5'ini oluşturdu. 
 
Kara araçları sigortasında 2 milyar lira, yangın ve doğal afetler sigortasında 1,7 milyar lira, sağlık sigortasında 1,4 milyar lira, genel zararlar sigortasında 1,3 milyar lira prim üretildi.
 
Sigorta şirketlerinin düzenlediği poliçe adedi ise 29 milyon 495 bin 488 oldu. Bu poliçelerin 23,2 milyon adedi elementer sigorta, 6,3 milyon adedi ise hayat sigortası alanında faaliyet gösteren şirketler tarafından düzenlendi. 
 
Sektörün geçen yılın ve bu ayın ocak-mayıs dönemine ilişkin branşlara göre prim üretimi şöyle:
 
124321.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler