Show TV'nin satışını Karamehmet istedi

 TMSF'nin Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'in borçlarına karşılık şirketlerine el koymasının ardından TMSF'den açıklama geldi.  DEFALARCA GÖRÜŞTÜK, SATIŞI ONLAR GÜNDEME GETİRDİ Açıklamada "Çukurova Grubu yöneticileri ile müteakip defalar

Show TV'nin satışını Karamehmet istedi

 

TMSF'nin Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'in borçlarına karşılık şirketlerine el koymasının ardından TMSF'den açıklama geldi. 
 
DEFALARCA GÖRÜŞTÜK, SATIŞI ONLAR GÜNDEME GETİRDİ
 
Açıklamada "Çukurova Grubu yöneticileri ile müteakip defalar görüşmelerimiz oldu. Yapılan görüşmelerde verilen ek sürelere rağmen ödeme yapılmadı. En son verilen ödeme tarihi olan Mayıs 2013 tarihinde de ödeme gerçekleşmedi. Fon Kurulu kararından önce, yapılan görüşmelerde borçlu grup, yönetimi devralınan söz konusu şirketlerin kurumumuzca satılarak, satıştan elde edilecek tutarlardan kamu alacağının tahsil edilebileceği hususunu gündeme getirdi" denildi. 
 
MEDYA PATRONLUĞUNDAN EN KISA SÜREDE KURTULMAK İSTİYORUZ
 
TMSF'nin medya grubu yönetmenin zorluklarını bildiğine dikkat çekilen açıklamada kurumun mecburiyetten kaynaklanan medya patronluğundan en kısa sürede kurtulmak istendiği vurgulandı. 
 
Açıklamada Show TV ve BMC'nin satışının en kısa sürede gerçekleşeceği kaydedildi.
 
Şirketlerin mali yapılarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten TMSF, yapılacak ekspertiz çalışması sonucunda değer tespiti yapılacağını ardından satışın gerçekleşeceğini belirtti. 
 
TURKCELL'DEN ÖNCE BAŞKA SEÇENEKLER DEĞERLENDİRİLECEK 
 
TMSF, mevcut şirketlerden beklenen tahsilatın gerçekleşmemesi durumunda Karamehmet'in diğer şirketlerle ilgili işlem yapılacağını ifade etti. 
 
Açıklamada, "Turkcell'in yapısı diğer şirketlerden farklı yönetimi yurtdışında olan bir şirket; bundan önce diğer seçenekler üzerinde çalışmalarımız var" denildi. 
 
TMSF, grubun 40 borçlu şirketine haciz bildiriminde bulunmuştu. 
 
SHOW TV'NİN BORÇLARI SATIŞTAN SONRA MASAYA YATIRILACAK 
 
Kurum, el konulan şirketlerin alacaklılarına ödeme yapılıp yapılmayacağının ise satıştan sonra gündeme geleceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler