SGK'dan Anneler ve Çocuk Bakıcılarına Destek: 3 Bin 500 Anneye 325 Avro

SGK, AB destekli proje ile Ankara, İstanbul ve İzmir'deki 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 anneye 12 ay boyunca ayda 325 avro destek verecek. Toplam 7 bin kadın faydalanacak.

SGK'dan Anneler ve Çocuk Bakıcılarına Destek: 3 Bin 500 Anneye 325 Avro

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği'nin (AB) desteği ile Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-36 aylık çocuk sahibi annelere yönelik bir proje başlatıyor. "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" adını taşıyan bu girişimle, çalışan annelere 12 ay boyunca ayda 325 avro maddi destek sağlanacak.

Toplam 7 bin kadının faydalanacağı bu projeden, 3 bin 500'ü anne, 3 bin 500'ü ise çocuk bakıcısı olacak. Proje, özellikle istihdamdan uzaklaşma riski taşıyan annelerin çalışma hayatına devamlılığını ve eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, proje hakkında yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdama verdikleri önemi ve kayıt dışı istihdamla mücadeledeki kararlılıklarını vurguladı. Işıkhan, "Bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş olacağız" dedi ve projenin toplam bütçesinin 15,3 milyon avro olduğunu belirtti.

Projeden yararlanma şartları ve başvuru linki, SGK tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi