SGK alacağını "E-HACİZ"le tahsil edecek

 Sosyal Güvenlik Kurumu, mart ayında tamamlayacağı ''e-haciz'' sistemi ile 27 milyar liralık alacağını tahsil edecek. SGK'dan alınan bilgiye göre, kuruma borçlu olanların elektronik ortamda takip edilmesi için Türkiye Bankalar Birliği'ne üye 30 mevduat ba

SGK alacağını "E-HACİZ"le tahsil edecek

 

Sosyal Güvenlik Kurumu, mart ayında tamamlayacağı ''e-haciz'' sistemi ile 27 milyar liralık alacağını tahsil edecek.
 
SGK'dan alınan bilgiye göre, kuruma borçlu olanların elektronik ortamda takip edilmesi için Türkiye Bankalar Birliği'ne üye 30 mevduat bankası ve 4 katılım bankasıyla imzalanan protokolle oluşturulacak e-haciz sisteminin altyapı çalışmalarının mart ayında tamamlanacağı bildirildi.
 
SGK tarafından hazırlanan e-haciz sistemiyle, haciz istek dosyasının elektronik ortamda bankalara gönderileceği ve böylece borçluların hesaplarındaki varlıklara likidite durumu ve borç tutarına göre bloke konularak, haciz tatbik edileceği kaydedildi.
 
Ayrıca, SGK'nın uyguladığı bir başka e-haciz sisteminin ise borçlunun aracı olup olmadığı sorgulanarak, alacaklı olduğu mükellefin otomobili varsa sistem üzerinden araca ''icra şerhi'' koyabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler