Sanayi göçük altında kaldı

Sanayi üretim endeksi mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0.6 azaldı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1 artış gösterdi.Beklenti 4.2 seviyesindeydi.SANAYİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI!Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2013 yılı Ma

Sanayi göçük altında kaldı

Sanayi üretim endeksi mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0.6 azaldı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1 artış gösterdi.

Beklenti 4.2 seviyesindeydi.

SANAYİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI!


Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2013 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %4,6 ve imalat sanayi sektörü endeksi %0,5 azaldı, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %0,5 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,0 arttı
Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2013 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %6,0 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %1,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %1,6 arttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler