Sağlıkçıya yüzde 50 öğretmene yüzde 100 zam

Torba kanun teklifi olarak adlandırılan, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, ek ders ücretlerine ve sağlıkçının nöbet ücretine zam getiriyor. İşte kanundaki ba

Sağlıkçıya yüzde 50 öğretmene yüzde 100 zam

Torba kanun teklifi olarak adlandırılan, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, ek ders ücretlerine ve sağlıkçının nöbet ücretine zam getiriyor. İşte kanundaki bazı düzenlemeler:

 

UZMAN EBELİK HAKKI

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri yüzde 50 oranında artırılıyor. Ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek.

Lisans mezunu ebeler, meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığı'nca tescil edildikten sonra, 'uzman ebe' olarak çalışacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bin 152, spor Genel Müdürlüğü'ne 81 kadro ihdas edilecek.

KAÇAK GEÇİŞİN CEZASI AZALDI

Karayolları Genel Müdürlüğü işletimindeki otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayolları için belirlenen geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine, o güzergahın en uzun mesafesi yerine, geçiş ücreti ödemeden giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin 10 katı tutarında idari para cezası verilecek.

Geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yapanlardan, ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içinde yükümlü olduğu geçiş ücretini usulüne uygun olarak ödeyenlere, bu ceza 10 kat olarak uygulanmayacak.

YENİ ÜNİVERSİTE GELİYOR

İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversite Tıp, Hemşirelik, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak. Mektebi Tıbbıyeyi Şahane adıyla hizmet vermek üzere inşa edilen ve halen Marmara Üniversitesi adına tahsisli olan Haydarpaşa Kampüsü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne tahsis edilecek. Kanunla, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne 2 bin 735 kadro ihdas ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler