Rüşvet aldığını itiraf etti!

Münih Eyalet Mahkemesinde görülen davada tanık olarak dinlenen Gribkowsky, Ecclestone'nin kendisine rüşvet teklif ettiğini belirterek "Singapur parayı saklamak için son imkandı. Ecclestone'ın orada tanıdıkları olduğunu, hatta emniyet müdürünü de tanıdığın

Rüşvet aldığını itiraf etti!
Münih Eyalet Mahkemesinde görülen davada tanık olarak dinlenen Gribkowsky, Ecclestone'nin kendisine rüşvet teklif ettiğini belirterek "Singapur parayı saklamak için son imkandı. Ecclestone'ın orada tanıdıkları olduğunu, hatta emniyet müdürünü de tanıdığını düşündüm" diye konuştu.
 
Sabah saatlerinde eşi Fabiana Flosi ile mahkemeye gelen 83 yaşındaki Ecclestone, Gribkowsky tarafından şantaja uğradığı iddiasını yineledi.
 
Gribkowsky ise rüşvet teklifinin Ecclestone'dan geldiğini, kendisinin adeta bir tuzağın içine çekildiğini savundu.
 
Formula 1 patronu Ecclestone, Gribkowsky'ye Formula 1 hisselerinin satışı sırasında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor. İddianamede, Ecclestone'un kendi konumunu güçlendirmek ve Formula 1'in hisselerinin istediği kişiye satılması için rüşvet verdiği belirtiliyor.
 
Toplam 26 duruşmanın planlandığı davanın, daha da uzun sürebileceği ifade edildi.
 
Davanın en önemli tanığı olan ve 2 yıl önce yargılandığı mahkemede Ecclestone'dan 44 milyon avro aldığını kabul eden Gribkowsky, yargılandığı rüşvet davasında 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler