Ruslar kapımızı aşındırdı!

Yılın Ocak-kasım döneminde ICF Airports Antalya Havalimanı'nın yolcu trafiği yüzde 10 arttı. İç ve dış hatlarda 25 milyonun üzerinde yolcu ağırlayan ICF Airports Antalya Havalimanı'nı sırasıyla en çok Ruslar, Almanlar ve Hollandalılar kullandı. 400 BİN YO

Ruslar kapımızı aşındırdı!

Yılın Ocak-kasım döneminde ICF Airports Antalya Havalimanı'nın yolcu trafiği yüzde 10 arttı. İç ve dış hatlarda 25 milyonun üzerinde yolcu ağırlayan ICF Airports Antalya Havalimanı'nı sırasıyla en çok Ruslar, Almanlar ve Hollandalılar kullandı. 

400 BİN YOLCU KULLANDI
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) verilerine göre; yılın 11 ayında iç hatları 400 bin yolcu kullandı. İç hat yolcusu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 oranında arttı. Bu dönemde Antalya Havalimanı dış hatlarda 118 bin 405; iç hatlarda 37 bin 545 uçak iniş-kalkış yaptı. 
 
İç ve dış hatlarda giriş yapan yolcu sayısı 12 milyonun üzerinde hesaplandı. Antalya Havalimanı'na sırasıyla en çok Rus, Alman ve Hollandalı yolcular geldi. Bu ülke vatandaşlarını İngiltere, İsveç, Ukrayna ve Norveç'ten gelen yolcular izledi. 
 
Norveç'ten gelen yolcuların sayısında 2011'in 11 ayına göre yüzde 7'lik artış gözlendi. Geçen yıl aynı dönemde 275 bin Norveçli yolcu gelirken, bu yıl 20 binlik bir artışla 295 bin Norveçli yolcu Antalya Havalimanı'na geliş yaptı.
 
Yurt dışından gelen yolcu oranında en yüksek artış ise yüzde 19'la Kazak yolcularda yaşandı. 2012'nin ilk 11 ayında Antalya Havalimanı'na gelen Kazakistanlı yolucu sayısı 224 bini aştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi