Revi “2010 bereketli bir yıl oldu''

 Trabzon il genel meclisi  olağanüstü toplandı. Meclis yılın son toplantısında bütçedeki ek gelirleri yatırım fasıllarına kaydırılması kararı aldı.İl özel idaresinin her türlü bütçe gider ve gelirlerini onaylayan İl Genel Meclisi dünkü toplantısında gelir

Revi “2010 bereketli bir yıl oldu''

 

Trabzon il genel meclisi  olağanüstü toplandı. Meclis yılın son toplantısında bütçedeki ek gelirleri yatırım fasıllarına kaydırılması kararı aldı.

İl özel idaresinin her türlü bütçe gider ve gelirlerini onaylayan İl Genel Meclisi dünkü toplantısında gelirlerdeki fazlalıkları bütçe fasıllarını böldü.

Bilindiği gibi Trabzon il özel idaresi 2010 yılı bütçe gelirlerini 32 milyon olarak belirlemişti. Bu gelir fasıllarında il genel meclisi ve il özel idaresi önce tasarruflu bir yol izledi. Ardından yıl içinde yatırım planlarını iyi düzenledi ilaveten de gayri mülklerin kiralanmasında rekabet ortamı yaratarak kira gelirlerinin yükselmesine neden oldu. Merkezi bütçeden de gelen pay artında ek gelirde 2 milyona yakın bir fazlalık ortaya çıktı. Bu fazlalığın yatırım bütçesine kaydırılması için de dün meclis karar aldı.

Oy çokluğu ile alınan karar sonrası, bütçede açık veren fasıllar da kapatıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi 2010 yılının Trabzon için verimli ve bereketli geçtiğini belirterek “ Biz 32 milyon olarak geliri tespit etmiştik. Ancak ciddi bir çalışma yöntemi ile özellikle kira bedellerimizdeki artış ve tahsilatın takibi sonucu 2 milyon liralık bir ek gelirimiz oldu. Bu da meclisimizin ve il özel idaremizin bir başarısı oldu. Birçok il bütçesinden açık verirken biz fazlalık verdik. Fazla bütçe gelirlerini yatırıma kaydırdık” dedi…

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi