Prim Ödemelerine Kredi Kartı Kolaylığı

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerini artık internet üzerinden kredi kartıyla da ödeyebiliyor.Vatandaşlar, SGK'nın internet sitesi olan www.sgk.gov.tr üzerinden prim ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirebiliyor. SGK Eskişehir İl Müdürü Gö

Prim Ödemelerine Kredi Kartı Kolaylığı

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerini artık internet üzerinden kredi kartıyla da ödeyebiliyor.

Vatandaşlar, SGK'nın internet sitesi olan www.sgk.gov.tr üzerinden prim ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirebiliyor.
 
SGK Eskişehir İl Müdürü Göksel Akpolat, kurumun veznelerinin yaklaşık 10 ay önce kapatıldığını, vatandaşların prim ödemelerini daha rahat ve ulaşılabilir şekilde gerçekleştirebilmeleri için kamu ve özel olmak üzere 24 adet bankayla protokol imzalandığını hatırlattı.
 
Yapılan protokol çerçevesinde prim ödemelerinin, bankaların gişelerine ek olarak internet bankacılığı, otomatik ödeme talimatı ve ATM'ler aracılığıyla da yapılabildiğini belirten Akpolat, "Bu ödeme kanallarına ek olarak, SGK internet sitesi olan üzerinden kredi kartıyla ödeme imkânı da bulunmaktadır.Bu sistem şimdi aktif haldedir." dedi.
 
Akpolat, "Her ne kadar 24 farklı banka ile ödeme yapma imkânı bulunsa da prim ödeme yükümlülerimizin, işlemlerini özelikle bazı bankalarının gişelerine başvurarak son ödeme gününde yapmak istemeleri zaman zaman aksaklıklara sebep olmaktadır." diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi