Piyasalar yine karıştı!

Güne yukarda başlayan İMKB 100 Endeksi daha sonra gelen sert satışla yüzde 3 geriledi. Sabah saatlerinde 1.80'i gören dolar/TL, Merkez'in müdahalesiyle 1.76'ya kadar düştü, arkasından 1.78 TL'ye hareketlendi. Altın ise 1.772 dolarla yeni rekorunu kırdı.Kü

Piyasalar yine karıştı!

Güne yukarda başlayan İMKB 100 Endeksi daha sonra gelen sert satışla yüzde 3 geriledi. Sabah saatlerinde 1.80'i gören dolar/TL, Merkez'in müdahalesiyle 1.76'ya kadar düştü, arkasından 1.78 TL'ye hareketlendi. Altın ise 1.772 dolarla yeni rekorunu kırdı.

Küresel piyasalardaki satış dalgasına rağmen günün sürprizi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndan geldi. İMKB 100 Endeksi güne önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 0.2 yükselerek başladı, sonrasında devam eden alımlarla 52 bin 873 puana kadar çıktı. Bu yükselişte özellikle ABD cephesinden gelen ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) piyasayı rahatlatmaya yönelik kararlar alacağına yönelik beklentiler etkili oldu.

50 BİN PUANIN ALTINA GELDİ

Ancak borsadaki bu bahar havası fazla uzun sürmedi. Saat 10.15 itibariyle başlayan satışlar endeksi bir anda 50 bin puan sınırına, arkasından da altına indirdi. Borsa saat 10.55 itibariyle yüzde 4.5 kayıpla 49 bin 925 puana geriledi.

Endeks böylece 26 Şubat 2010'dan beri ilk defa 50 puanın altına gerilemiş oldu.

Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, piyasaların açılışta yaşanan sert düşüşlerin ve pozisyon değişimlerinin ardından biraz soluklandığını söyledi. 52 bin-52 bin 500 bandından borsaya alış geldiğini söyleyen Uskuay, şunları söyledi:

"Ama bu bir dönüş hareketi değil, tepki alımı. Merkez Bankası'nın bugünkü kararı da piyasayı etkilemiş olabilir. Hareketin devamı için 54 bin 500'leri örmemiz lazım, ancak o zaman 56-58 bin bandına hareket edebilir. Ancak ben orta vadede 46 bin olan hedefimi koruyorum. Kurlarda ise bir yükseliş beklemiyorum. Merkez'in attığı son adımlar bu beklentimizi güçlendiriyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi