Petrolün fiyatı düştükçe sayı azalıyor.

  RUS EKONOMİSİ KRİZLE BOĞUŞUYORAntalya'daki Ela Quality Oteli'nin sahibi Aktay Turizm Yatırım ve İşletmeleri'nin CEO'su Vadi Karatopraklı da, Türkiye turizminde bu yıl işlerin çok iyi gitmediğini doğruluyor. Karatopraklı, sektörde sıkıntılı bir döneme gi

Petrolün fiyatı düştükçe sayı azalıyor.

 

 

RUS EKONOMİSİ KRİZLE BOĞUŞUYOR

Antalya'daki Ela Quality Oteli'nin sahibi Aktay Turizm Yatırım ve İşletmeleri'nin CEO'su Vadi Karatopraklı da, Türkiye turizminde bu yıl işlerin çok iyi gitmediğini doğruluyor. Karatopraklı, sektörde sıkıntılı bir döneme girildiğini belirterek, "Herkes ellerini Rus turiste açmış bekliyor ama kimse Rusya'daki krizin farkında değil. Rus ekonomisinin en büyük ekonomik gücünü petrol ve doğalgaz oluşturuyor. Petrol fiyatları da giderek düşüyor. Öngörülen 90 doların bile altına düşeceği. Bu yıl Rus turist sayısında yüzde 15'lik azalma var. Bu azalma, önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Türkiye'de hangi otel daha çok Rus turistle çalışıyorsa en büyük zararı onlar görecek. Petrol fiyatları düştükçe, sadece Rusya'dan turist beklentisine girenler daha büyük hüsrana uğrayacak. Uçak kapasitelerini de iyice daralttılar. Antalya'da otel doluluk oranları şu anda yüzde 80. Yaz sonuna kadar bunun çok da üzerine çıkmaz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler