Petrol zirveye oturdu

 Petrol fiyatları, ABD Enerji Bakanlığı'nın stoklarda beklenmedik bir düşüş gerçekleştiğini açıklaması ve hisselerin ABD ekonomik büyümesinin hızlandığı iyimserliğiyle yükselmesinin ardından son bir haftanın zirvesine çıktı.  Vadeliler, bakanlık tarafında

Petrol zirveye oturdu

 

Petrol fiyatları, ABD Enerji Bakanlığı'nın stoklarda beklenmedik bir düşüş gerçekleştiğini açıklaması ve hisselerin ABD ekonomik büyümesinin hızlandığı iyimserliğiyle yükselmesinin ardından son bir haftanın zirvesine çıktı. 
 
Vadeliler, bakanlık tarafından ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 2.05 milyon düşerek 373.1 milyona gerilediğinin açıklanmasıyla yüzde 1.4'e varan bir tırmanış gerçekleştirdi. Bloomberg tarafından görüşü alınan ekonomistlerin tahmin medyanı, stokların 1.8 milyon varil artacağı yönündeydi. 
 
Adam Mesh Trading Group şef stratejisti Todd Horwitz, "Ham petrol stok verileri açıkça görülüyor ki alım eğilimli. Ham petrol, hisse piyasasının iyi ISM verileriyle uçuşa geçmesiyle, yükselen tüketici güveni ve iyileşen istihdam resmi ile de yükseliyor" dedi. 
 
Aralık vadeli ham petrolün varili 81 cent, yüzde 0.9, değer kazanarak yerel saatle 11:33'te New York Mercantile Exchange'de 87.05 dolara yükseldi. Petrolün varili, verilerin açıklanmasından önce 86.68 dolardan işlem gördü. Aralık vadeli Brent petrolün varili ise 36 cent düştü ve Londra merkezli ICE Futures Europe'da 108.34 dolardan işlem gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi