Petrol düşsede üretim sabit kalacak

Petrol fiyatlarının varil başına 40 dolara yakın gerilemesi üzerine BAE Enerji Bakanı Suhail Al-Mazrouei OPEC’in üretim kararını koruyacağını söyledi.Enerji Bakanı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC), 27 Kasım’da aldığı kolektif üretimi gü

Petrol düşsede üretim sabit kalacak

Petrol fiyatlarının varil başına 40 dolara yakın gerilemesi üzerine BAE Enerji Bakanı Suhail Al-Mazrouei OPEC’in üretim kararını koruyacağını söyledi.

Enerji Bakanı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC), 27 Kasım’da aldığı kolektif üretimi günlük 30 milyon varilde sabit kararını hemen değiştirmeyeceğini belirtti. Venezuela, OPEC’in düşen petrol fiyatları sonrasında toplantı yapması gerektiği yönünde görüş bildiriyor. Ancak Venezuela’nın Dışişleri Bakanı’nın 12 Aralık’ta yaptığı açıklamaya göre ülke henüz resmi bir toplantı talebinde bulunmadı. OPEC’in bir sonraki toplantısını 5 Haziran’da yapması bekleniyor.

Mazrouei Duabi’de gerçekleşen bir konferansta Bloomberg’e verdiği röportajda, “Petrol fiyatlarının 60 veya 40 dolara inmesi dolayısıyla fikrimizi değiştirmeyeceğiz. Bir fiyat hedeflemiyoruz, piyasa kendisini dengeleyecektir. Mevcut durum olağan üstü bir toplantı yapılmasını gerektirmiyor. Acil bir toplantının değerlendirilmesi için en az bir çeyrek dönem beklemeliyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi