Ordu'da fındık üreticilerine uyarı!

Sarıkahraman,yaptığı açıklamada Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle zaman zaman fındık hastalıklarıyla ilgili eğitim çalışmaları yürüttüklerini ve mahallelerde üreticilerle bir araya gelerek ziraat danışmanlarıyla eğitim çalışmalarını s

Ordu'da fındık üreticilerine uyarı!

Sarıkahraman,yaptığı açıklamada Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle zaman zaman fındık hastalıklarıyla ilgili eğitim çalışmaları yürüttüklerini ve mahallelerde üreticilerle bir araya gelerek ziraat danışmanlarıyla eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

Son yıllarda fındık kurdu, fındık yeşil kokarcası ve külleme hastalıklarının arttığını belirten Sarıkahraman, "İçinde bulunduğumuz dönem bunlarla mücadele etmenin tam zamanı. Fındık kurdu ve fındık yeşil kokarca ilaçlarını karıştırarak ikisini aynı anda atabiliyorsunuz. Hatta bu ilaçların içerisine yaprak gübresini de katarak atabilirsiniz. Külleme hastalığı ise ufak ufak kendini göstermeye başladı" dedi.

Fındığın uzun süredir 20 lira bandında seyrettiğini ifade eden Sarıkahraman, "Fındık altın ürünümüzdür ve bunun kıymetini bilmeliyiz. Fındık yılda bir defa ürün veriyor. Bunun bir kısmını külleme, bir kısmını fındık kurdu, bir kısmını da fındık yeşil kokarcası hastalıklarından dolayı kaybedersek bu, üreticilerimiz için ciddi bir kayıptır. Bu hastalıklara karşı üreticilerimiz yerli yerinde tüm bakımlarını zamanında yaparsa menfaatlerine olur. Verimi artırması noktasında da bunların çok büyük faydaları bulunmaktadır" diye konuştu.

Sarıkahraman, ziraat danışmanlarıyla mahallelerde üreticilerle bir araya gelip eğitim verdiklerini de kaydederek, "Eğitimlerimizi daha fazla üreticiye ulaşarak sürdürmeye devam ediyoruz. Odamıza gelen üreticilerimize de bunları anlatıyoruz. Üreticilerimiz her zaman bizlerden gerek fındık hastalıkları gerekse diğer konularda yararlanabilir" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler