O çiftliklere 375 lira katılım desteği!

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü olarak dahil olan tarımsal işletmelere 375 lira katılım desteği verilecek.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödem

O çiftliklere 375 lira katılım desteği!

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü olarak dahil olan tarımsal işletmelere 375 lira katılım desteği verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Desteği Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, sisteminin kurulduğu iller olan İstanbul, Samsun, Malatya, Adana, Konya, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Nevşehir, Tekirdağ, Giresun, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Hatay, Manisa, Muğla, Mersin, Osmaniye, Kırklareli, Edirne, Kütahya, Sivas, Uşak, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Düzce, Zonguldak, Bolu, Afyonkarahisar, Isparta, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Kırıkkale, Tokat, Amasya, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Bartın ve Karabük'te gönüllülük esasına dayalı olarak sisteme katılan işletmelere 2015 yılı için 375 lira olan katılım desteği ödemesi yapılacak. 

Destek, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) veya Bakanlık tarafından oluşturulan herhangi bir idari kayıt sistemine kayıtlı olup, ÇMVA sistemine dahil olan, bir muhasebe yılı süresince tarımsal faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayıcılarla paylaşan ve verileri yapılan kontroller sonunda doğrulanan tarımsal işletmelere verilecek.

Çiftçilere yapılan toplam ödeme tutarının yüzde 0,2'si bütçenin ilgili kaleminden bankaya hizmet komisyonu olarak ödenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler