Numan Kurtulmuş'tan tepki: Hayal kırıklığı yarattı

Merkez Bankası'nın politika faizinde yaptığı indirime hükümetten ilk tepki geldi. Kararı "Yetersiz" olarak yorumlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Twitter'dan açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, , "0,5'lik faiz indiriminin Türkiye'

Numan Kurtulmuş'tan tepki: Hayal kırıklığı yarattı
Merkez Bankası'nın politika faizinde yaptığı indirime hükümetten ilk tepki geldi. Kararı "Yetersiz" olarak yorumlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Twitter'dan açıklama yaptı.
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, , "0,5'lik faiz indiriminin Türkiye'nin büyüme hedeflerine ve reel ekonominin gelişmesine bir faydası yoktur. Hem politika faizinin hem de üst limitin daha fazla indirilmesi gerekirdi" ifadelerini kullandı.
 
Kurtulmuş, Twitter hesabından, Merkez Bankasının faiz kararını değerlendirdi.
faizkararrrrri.jpg
BÜYÜME HEDEFLERİNE FAYDASI YOK
 
Merkez Bankasının bu kararıyla siyasi iradenin ekonomi vizyonuyla ayrışan bir konuma düştüğünü belirten Kurtulmuş, 0,5'lik faiz indiriminin Türkiye'nin büyüme hedeflerine ve reel ekonominin gelişmesine bir faydasının olmadığını kaydetti.
 
Hem politika faizinin hem de üst limitin daha fazla indirilmesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Yine bu kararla büyüme, istihdam ve enflasyon hedeflerinin gerçekleştirilmesi maalesef zorlaşmıştır. Merkez Bankasının gerçekten ama gerçekten bağımsız kararlar almasının, ülkemiz ekonomisi için ne kadar elzem olduğu bir kez daha görülmüştür" değerlendirmesinde bulundu.
 
ZEYBEKCİ: İNDİRİMİ YETERLİ BULMUYORUM
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Merkez Bankası'ndan gelen indirim kararının yetersiz olduğunu söyledi. Zeybekci, "TCMB'nin bugünkü faiz indirimi tam bir indirim sayılmaz, bir sonraki toplantıya dair beklentimiz devam ediyor, indirimi yeterli bulmuyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi