Müdürlerin maaşlarına sınırlama

Sektöre şeffaflık getirecek düzenlemenin yanı sıra performansa dayalı prim sistemi de yeniden belirlenecek. Bankaların Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ile BDDK prim dağıtımının kurala bağlanm

Müdürlerin maaşlarına sınırlama

Sektöre şeffaflık getirecek düzenlemenin yanı sıra performansa dayalı prim sistemi de yeniden belirlenecek. Bankaların Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ile BDDK prim dağıtımının kurala bağlanmasının yanı sıra ödemelerin kural dahilinde yapılmasını da talep etti.

 

Sektörün otoritesi bankacılara 'Kısa vadeli hedefler karşılığında prim verirseniz, performansını yüksek göstermek isteyenler riskli işlemlere imza atabilir. Performansa dayalı prim verecekseniz bir yıl ve daha kısa vadeli değil de beş yıl gibi uzun bir dönemin ortalaması alınmalı.' uyarısında bulundu. Düzenlemenin 2012 başından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

BDDK'nın yönetmelik taslağında yaptığı değişiklik ile banka faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapılarına uyumlu, yazılı bir ücretlendirme politikasının oluşturulması gerektiğine vurgu yapılıyor. Yönetim kurulu, ücretlendirme politikasının etkinliğinin sağlanmasını temin etmek amacıyla ücretlendirme politikasının yılda en az bir kez gözden geçirilmesinin gerekliliğine dikkat çekiyor.

 

Düzenleme kapsamında genel kurul tarafından kararlaştırılması halinde, ücretlendirme uygulamalarının yönetim kurulu adına izlenmesi ve denetlenmesi amacıyla en az iki kişiden oluşan ücretlendirme komitesi kurulacak.

 

Performansa dayalı teşvik ödemeleri, objektif şartlara bağlı olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler