Motorine rekor zam geldi!

TÜPRAŞ, motorine bugünden geçerli olmak üzere 12-13 kuruşluk rekor zam yaptı. Zammın ardından bir litre motorinin fiyatı, dağıtım şirketlerine göre 3.50 TL’lerden 3.65 TL’ye kadar fırladı. Motorine, son olarak cuma günü 8 kuruş zam yapılmıştı. Bir hafta i

Motorine rekor zam geldi!

TÜPRAŞ, motorine bugünden geçerli olmak üzere 12-13 kuruşluk rekor zam yaptı. Zammın ardından bir litre motorinin fiyatı, dağıtım şirketlerine göre 3.50 TL’lerden 3.65 TL’ye kadar fırladı. Motorine, son olarak cuma günü 8 kuruş zam yapılmıştı. Bir hafta içinde motorine yapılan zam tutarı, 23-24 kuruşu buldu. Sektör temsilcileri, yeni zamlar konusunda kaygılı olduklarını belirterek, “Petrol ve kur arttıkça yeni zamlar kaçınılmaz” dedi.

 

ZAM ORANI YÜZDE 4

Ortadoğu’daki halk hareketleri sonrasında uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor. Libya’daki son olaylarla birlikte brent petrol fiyatı rekor kırdıkça, Türkiye’de de benzin ve motorine ardı ardına zam yapılıyor. Birkaç gün önce benzine 5 kuruşluk zam yapan TÜPRAŞ, motorin fiyatlarını da artırdı. Motorine, yüzde 4 oranında zam yapıldı. Zammın ardından motorinin pompa fiyatı (dağıtım şirketlerine göre değişiyor) 3.50 TL düzeyinden 3.63-3.65 TL’ye çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler