Milli Piyango'dan Trabzon'a isabet

Milli piyango Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin 4 yıl sonra Adana'da bir bilete isabet etmesi piyango bayilerini sevindirdi. Adana Milli Piyango Satıcıları Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada,35 milyon liranın Ad

Milli Piyango'dan Trabzon'a isabet

Milli piyango Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin 4 yıl sonra Adana'da bir bilete isabet etmesi piyango bayilerini sevindirdi.

Adana Milli Piyango Satıcıları Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada,35 milyon liranın Adana'da satılan '8821270' numaralı çeyrek bilete isabet etmesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Karakuş, talihlisi ve bileti hangi bayinin sattığının henüz belli olmadığını, ancak 4 yıl aradan sonra Adana'ya büyük ikramiyenin çıkmasının kentteki milli piyango bayilerini ve satıcılarını sevindirdiğini ifade etti.

Kentte en son 2006 yılında büyük ikramiyenin çıktığını anlatan Karakuş, şunları kaydetti:

'Büyük ikramiye sürekli İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerin biletlerine çıkıyordu. 2006 yılında sonra büyük ikramiyenin Adana'ya çıkması bizi sevindirdi. Büyük ikramiyenin bu yıl Adana'ya çıkacağı içimize doğmuştu. Satış yapan bayilerle konuşmamızda hep bu yönde olmuştu. Umarım ihtiyacı olan bir vatandaşımıza çıkmıştır. Hayırlı işlerde kullanmasını diliyoruz.'

Karakuş, 200'ye yakın bayinin bulunduğu kentte Yılbaşı dolayısıyla 15 milyon TL'lik bilet satıldığını da bildirdi.

- Adana'YA 4 KEZ BÜYÜK İKRAMİYE-

Adana'da satılan biletlere daha önce 4 kez büyük ikramiye isabet ederken, son olarak 2006'da kentten bir talihli ikramiyeyi kazanmıştı.

Yılbaşı özel çekilişinde 1992 yılında 33 bin TL'lik büyük ikramiye, Antalya, İzmir ve Burdur ile birlikte Adana paylaşmıştı. Yaklaşık 3 yıl sonra yapılan çekilişte ise 80 bin TL'lik ikramiyeyi iki Ankaralının yanı sıra İzmir ve Adana'dan birer talihli kazanmıştı.

1998 yılındaki özel çekilişte Adanalı bir talihli İstanbul ve Trabzonlu talihlilerle birlikte 600 bin TL'ye ortak olmuştu.

Son olarak 2006 yılında, 8 yıl aradan sonra 20 milyon TL'nin 4 ortağından biri Adana'dan çıkmıştı.

 

- EN ŞANSLI İL İSTANBUL-

Milli Piyango İdaresi verilerine göre, Yılbaşı özel çekilişlerinde 'talih kuşu' en fazla İstanbul'a uğruyor.

Piyango, son 22 yıldaki Yılbaşı çekilişlerinde 79 kişiye büyük ikramiye kazandırdı. Bu ikramiyelerin 30'u İstanbul'a çıktı. İstanbul'un 2004 yılından bu yana her Yılbaşı çekilişinde en az 2 milyoner çıkarması da dikkati çekti.

İstanbul'u 12 ikramiye ile Ankara, 5 ikramiye ile Adana izledi.

Mersin'in 4, İzmir'in 3, Tarsus, Antalya ve Eskişehir'in ise 2'şer büyük ikramiye kazandığı bu dönemde büyük ikramiyenin isabet ettiği diğer merkezler şöyle sıralandı:

'Burdur, Isparta, Hayrabolu, Kadirli, Akhisar, Bursa, Trabzon, Manisa, Samsun, Turhal, Batman, Aydın, Kahramanmaraş, Van, Sakarya, Çorlu, Denizli, Gaziantep ve Lefkoşa.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi