Memuru sevindirecek haber!

2.8 milyon memurun emekli ikramiyesi hesaplaması değişiyor. Enerji Bir-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak, memurların emekli ikramiyesi hesaplamasında, çalışılan aylar ve günlerin de dikkate alınmasını talep etti. Enerji Bir-Sen, Sosyal Güven

Memuru sevindirecek haber!
2.8 milyon memurun emekli ikramiyesi hesaplaması değişiyor. Enerji Bir-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak, memurların emekli ikramiyesi hesaplamasında, çalışılan aylar ve günlerin de dikkate alınmasını talep etti.
 
Enerji Bir-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak, memurların emekli ikramiyesi hesaplamasında, çalışılan aylar ve günlerin de dikkate alınmasını talep etti.
 
Enerji Bir-Sen Başkanı Hacı Bayram Tonbul, memurların emekli ikramiyesinin hesaplanmasında çalışılan yılların dikkate alındığını, gün ve ayların ise hesaplamaya dahil edilmediğini söyledi. İşçilerin kıdem tazminatında aylar ve günlerin de hesaplandığına dikkati çeken Tonbul, bu durumun işçi ile memurlar arasında adaletsizliğe yol açtığını savundu. Memurlar için önemli sorun olarak gördükleri bu konunun, basit düzenlemelerle çözülebileceğini aktaranTonbul, şunları kaydetti:
 
'GEREKİRSE YARGIYA GİDECEĞİZ'
 
"28 yıl 11 ay 20 gün hizmet süresi olan bir memurun emekli ikramiyesi, sadece 28 yıldan hesaplanıyor. 11 ay 20 günlük ikramiyesi memura verilmiyor. Sorunun çözümü için SGK'ya başvurduk. Çözülmezse yargıya gideceğiz." 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler