Memurlar bu haberi bekliyor

Yılın son ayında enflasyonun yüzde 0,26'nın üzerinde çıkması halinde, kamu çalışanları ve emeklileri, yılın ikinci yarısı için enflasyon zammı alacak. Temmuz-Kasım (5 aylık) döneminde memur maaş zammında baz alınan tüketici fiyat artış oranı, yüzde 3,74 o

Memurlar bu haberi bekliyor

Yılın son ayında enflasyonun yüzde 0,26'nın üzerinde çıkması halinde, kamu çalışanları ve emeklileri, yılın ikinci yarısı için enflasyon zammı alacak. 

Temmuz-Kasım (5 aylık) döneminde memur maaş zammında baz alınan tüketici fiyat artış oranı, yüzde 3,74 olarak belirlendi. Böylece, enflasyon farkı için sınır olan yüzde 4 rakamına 0,26 puan kaldı.
 
TEMMUZ-ARALIK DÖNEMİ İÇİN ENFLASYON FARKI ZAMMI MÜJDESİ
 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıklayacağı Aralık enflasyonunun yüzde 0,26'nın üzerinde çıkması halinde, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, 2012 yılının ilk yarısından sonra Temmuz-Aralık dönemi için enflasyon farkı zammı alacak.
 
Söz konusu fiyat artışından yaklaşık 2,6 milyon memur ile 1,9 memur emeklisi yararlanacak.
 
ENFLASYON ZAMMI YENİ YIL ZAMMINA EKLENECEK
 
Kamu çalışanları ile emeklilerinin, bu yılın ikinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon zammını hak etmesi halinde, mevcut maaşlara söz konusu oran eklenecek. Buna da 2013 Merkezi Yönetim Bütçesi ve toplu sözleşme uyarınca memur ve memur emekli maaşlarına yapılacak yüzde 3'lük artış ilave edilecek.
 
Anayasa Değişikliği kapsamında toplu sözleşme hakkı elde eden memurlarla ilk toplu sözleşme bu yıl yapılmıştı. Toplu sözleşme süreci 30 Nisan'da başlamış, yaklaşık bir aylık süre içinde kamu işveren heyeti ve sendikalar zam oranları konusunda anlaşamamıştı.
 
Anlaşmazlık olması nedeniyle devreye hakem heyeti girmiş, Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki hakem heyeti de 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin zam oranlarını Mayıs sonunda belirlemişti. Buna göre memura 2012 yılı için yüzde 4 4, 2013 için yüzde 3 3 zam verilmişti.
 
Ocak-Haziran döneminde tüketici fiyat artışının yüzde 1,97 kalması nedeniyle, memura 2012 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmış, enflasyondan kaynaklanan bir zam farkı ihtiyacı olmamıştı.
 
EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 1.520 LİRA
 
Halen en düşük memur maaşı aile yardımı hariç 1.520 lira, aile yardımı dahil 1.762 lira düzeyinde bulunuyor. Aile yardımı içermeyen en yüksek devlet memuru maaşı ise 10 bin 430 lira, aile yardımı dahil 10 bin 672 lira seviyesinde.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler