Memura yargı yolu açılıyor

Geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu'nda gönderilen Torba Kanun ile binlerce memuru ilgilendiren disiplin cezalarına yargı yolu açılıyor ve disiplin affı getiriyor. Yapılacak değişikliğin içeriği şöyle657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 135'inci maddes

Memura yargı yolu açılıyor

Geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu'nda gönderilen Torba Kanun ile binlerce memuru ilgilendiren disiplin cezalarına yargı yolu açılıyor ve disiplin affı getiriyor. Yapılacak değişikliğin içeriği şöyle

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 135'inci maddesinde yapılacak değişiklikle disiplin cezalarına itiraz edilebilecek, yargıya da gidilebilecek. Düzenlemeye göre, disiplin amirleri tarafından verilen cezalara karşı Disiplin Kurulu'na, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı Yüksek Disiplin Kurulu'na itiraz edilebilecek. İtiraz mercileri, 30 gün içinde kararlarını verecek.

Maddede yapılan düzenleme ile "Disiplin cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir" düzenlemesi de getiriliyor.Tasarıyla disiplin affı da getiriliyor.

YARGI YOLU AÇILDI

Tasarıda yer alan madde ile "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce olumsuz sicil almış olan memurların itirazları ve bu itirazların sonuçlandırılması, 657 sayılı kanunun, bu kanunla değiştirilen veya yürürlükten kaldırılan hükümlerine göre sonuçlandırılır" düzenlemesi konuldu. Düzenlemeye göre disiplin cezası almış memur veya memurluktan atılmış kişiler yargıya müracaat ederek cezalarının kaldırılmasını isteyebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi