Memur için zam görüşmeleri başlıyor

Kamu kesiminin memurlar kanadında toplu sözleşme görüşmelerinin startı bugün veriliyor. Hükümet ile memurlar arasındaki zam teklifleri arasında uçurum bulunuyor. Bugünkü toplu sözleşme görüşmesi, tarafların birbirlerinin talebini alması şeklinde geçmesi b

Memur için zam görüşmeleri başlıyor

Kamu kesiminin memurlar kanadında toplu sözleşme görüşmelerinin startı bugün veriliyor. Hükümet ile memurlar arasındaki zam teklifleri arasında uçurum bulunuyor. Bugünkü toplu sözleşme görüşmesi, tarafların birbirlerinin talebini alması şeklinde geçmesi bekleniyor.

BUGÜN MASAYA OTURACAKLAR

Memurların maaş artışını belirleyecek ikinci toplu sözleşme görüşmesi için bugün hükümet ile Memur-Sen masaya oturulacak.
2014-2015 dönemine ait toplu iş sözleşme görüşmeleri için hizmet kollarında yetkili Memur-Sen'den 10, KESK'ten ise 1 sendika masada yer alacak.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ YÜZDE 3+3 ORANINDA

Sendikaların teklifleri arasında da uçurum bulunuyor.

Teklifler şöyle:

Memur-Sen: 2014 için 6 6, 2015 yılı için ise 6+6 zam,
Türkiye Kamu-Sen: 2014 için 10+10 zam,
KESK: En düşük memur maaşının 2 bin 340 liraya yükseltilmesini talep ediyor.
Hükümet: Yüzde 3+3'lük bir zam teklifiyle oturması bekleniyor.

1 OCAK 2014 SONRASI İÇİN

Toplu Sözleşme görüşmeleri, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararının alınması da dahil olmak üzere en geç ay sonuna kadar sonuçlandırılacak ve ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Toplu sözleşmenin yürürlüğe girmesinin ardından memurların maaşları yeniden hesaplanacak. Sözleşme 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler