Mehdi Eker'den müjdeli haber

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açıklama yaptı.

Mehdi Eker'den müjdeli haber

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nın 8 bakanın katılımı ile gerçekleşen interaktif oturumunda yaptığı konuşmada, aslında iş dünyasının hoşuna gideceğini düşündüğü bir konuyu açıklayacağını belirtti.

Bakan Eker, ''Toptan ette KDV yüzde 8'di, bunun yüzde 1 olması kararlaştırıldı. Huzurunuzda arkadaşım Mehmet'e (Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) teşekkür ediyorum, destek verdi. Tabii sayın Başbakan'ımıza çok şükran borçluyuz, Başbakan'ımızın onayı ile oldu. Geçen pazartesi günkü Bakanlar Kurulunda bu konu kararlaştırıldı. Sayın Başbakan'ımızın bir talimatı daha oldu, bu gıdada mümkün mertebe bunun çalışılması yönünde... Dolayısıyla bunu da sizinle paylaşmak istiyorum'' dedi.

KDV indirimi kayıt içine alma oranını artıracak
KDV indiriminin kayıt içine alma oranını artıracağını söyleyen Eker, yüzde 1 gibi görünen devlet gelirinin aslında daha önce teoride yüzde 8 gibi göründüğünü, ama fiiliyatta hiçbir şekilde belki karşılığı olmadığını belirtti. Eker, KDV indirimiyle devlet açısından da daha fazla gelir getirmesi beklentisi taşıdığını ifade etti.

Şimşek: Bütçeye önemli bir etki yapmasını beklemiyoruz
Medine Taşdelen Yıldırım - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toptan etteki KDV indiriminin bütçeye önemli bir etki yapmasını beklemediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi