Mart ayının zam şampiyonu hangi sebze oldu!

Tüketici fiyatları bazında mart ayında en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 29,01 ile karnabahar oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen ay yüzde 29,01 fiyat artışıyla karnabahar ''zam şampiyonu'' olurken, bu ürünü fiyatı yüzde 1

Mart ayının zam şampiyonu hangi sebze oldu!

Tüketici fiyatları bazında mart ayında en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 29,01 ile karnabahar oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen ay yüzde 29,01 fiyat artışıyla karnabahar ''zam şampiyonu'' olurken, bu ürünü fiyatı yüzde 18,30 oranında artan sivri biber ve fiyatı yüzde 17,98 artan muz izledi.

Martta fiyatı, en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 13,75 ile domates, yüzde 13,68 ile patlıcan, yüzde 10,49 ile antep fıstığı, yüzde 8,88 ile kuru soğan, yüzde 7,78 ile elektrikli süpürge, yüzde 5,55 ile kadın ayakkabısı yer aldı.

EN ÇOK KABAK UCUZLADI!

Geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise salatalık geldi. Martta salatalığın fiyatı yüzde 6,46 düşerken, bu ürünü fiyatı yüzde 5,71 oranında azalan erkek kabanı ile fiyatı yüzde 5,48 azalan ıspanak izledi.

Martta kadın botunun fiyatı yüzde 4,98, pırasa fiyatı yüzde 4,61, anorak tipi çocuk kabanı fiyatı yüzde 4,19 azaldı. Geçen ay fiyatı en az artan ürün ise yüzde 0,90 fiyat artışıyla süt oldu.

"İŞTE FİYATLARI ARTAN ÜRÜNLER VE DEĞİŞİM ORANLARI" 2. SAYFADA

 


TÜİK'in tüketici fiyatları endeksine göre, martta aylık bazda fiyatları en fazla artan ürünler ile bunların bir önceki aya göre değişim oranları şöyle:

 

"İŞTE EN FAZLA DÜŞEN YA DA EN AZ ARTAN MADDELER VE DEĞİŞİM ORANLARI" 3. SAYFADA

 

Fiyatı en fazla düşen ya da en az artan seçilmiş maddeler ile bir önceki aya göre değişim oranları (yüzde) ise şöyle:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi