Londra’da kiramız daha ucuz

 Bundan 11 ay önce Londra’nın en merkezi noktalarından biri olan Piccadilly Circus’da şube açan yerli kahve zinciri Kahve Dünyası, uygun yer bulursa Londra’daki ikinci şubesini hemen açacak. Kahve Dünyası CFO’su Kaan Akay, Londra’daki şubenin planladıklar

Londra’da kiramız daha ucuz

 

Bundan 11 ay önce Londra’nın en merkezi noktalarından biri olan Piccadilly Circus’da şube açan yerli kahve zinciri Kahve Dünyası, uygun yer bulursa Londra’daki ikinci şubesini hemen açacak.
 
Kahve Dünyası CFO’su Kaan Akay, Londra’daki şubenin planladıklarından daha düşük ciro elde etse de başarılı şeklide faaliyetine devam ettiğini belirterek, “11 ayda 1 milyon sterlin ciro yaptık. Bundan biraz daha fazlasını planlamıştık ama yine de ilk yıl için oldukça başarılı” dedi.
 
CİRODA YEDİNCİ SIRADA
 
Piccadilly şubesinin ciroda Türkiye’deki 95 Kahve Dünyası şubesi içinde ilk 10’da yer aldığını belirten Akay, şubenin kira gideriyle ilgili şunları söyledi: “Londra’da kiralar zannedildiği kadar yüksek değil. Piccadilly’deki şubemiz, mal sahibi İngiliz Kraliyet Ailesi olmasına rağmen en yüksek kira ödediğimiz şube değil. Aynı burada olduğu gibi Londra’da da lokasyon kira fiyatlarında çok belirleyici. Londra’daki şubemiz kira gideri açısından ilk 5’te yer alıyor.”
 
NURUOSMANİYE ŞUBESİ
 
İstanbul’da daha çok kira ödedikleri şubelerinin bulunduğunu kaydeden Akay, “Hepsini tek tek saymam doğru değil. Bulunduğu yere, mağazanın büyüklüğüne, binanın durumuna göre kira ücretleri değişiyor. Örneğin Cağaloğlu’nda Nuruosmaniye Caddesi üzerindeki şubemiz en yüksek kira ödediğimiz şubelerden. Ama 3 katlı ve büyük” diye konuştu.
 
YURTDIŞINDAN TALEP VAR
 
Kahve Dünyası’nın Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da büyümek istediğini vurgulayan Akay, şöyle konuştu: “İngiltere’de Türkçe logoumuzu görüp duygulandığını söyleyen Türkler var. Başbakanımız da iki ay önce Piccadilly mağazamızı ziyaret etti. ‘Coffee World’ yerine ‘Kahve Dünyası’ diyebilmek çok büyük bir keyif. Londra’da 2013’te bir mağaza daha açmak istiyoruz. New York, Boston, Berlin, Viyana ve Moskova’ya da şube açmak istiyoruz. Arayışlarımız sürüyor. Rotterdam ve Bükreş’ten de yoğun talep var. Türkiye’de de şube sayımızı 100’ün üzerine çıkaracağız.”
 
11 ayda 50 bin Türk kahvesi sattı
 
İNGİLTERE’deki ilk şubelerini bundan 11 ay önce açtıklarını kaydeden Kaan Akay, “Bu süre içinde 50 fincan Türk kahvesi sattık. Türk kahvesi Türkiye’nin önemli markalarından biri ve yurtdışında gayet iyi biliniyor” dedi.
 
İngilizlere online kahve satacak
 
YAKINDA İngiltere’de online kahve satışına başlayacaklarını söyleyen Kaan Akay, “İngilizler farklı tadlara çok açık. Türk kahvesini sevdiklerini söyleyebiliriz. Dolayısıyla online kahve satışlarına başlayacağız. Online mağazalarımızda birçok farklı ürüne de yer vereceğiz” diye konuştu.
 
Ortodoğu’ya franchise verebilir
 
KAAN Akay, Kahve Dünyası’nın şu an için bütün yatırımlarını kendisinin yaptığını kaydederek, “Avrupa’da ve ABD’de yeni mağaza yatırımlarımızı kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Ortadoğu gibi farklı alan olursa, franchise düşünebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler