Lagarde:Yalancı bahara kanmayın

Uluslararası Para Fonu IMF'nin yönetici direktörü Christine Lagarde, artan petrol fiyatları, borç oranları ve gelişen piyasalardaki ekonomik yavaşlamanın küresel istikrarı tehdit ettiğini belirterek, politika yapıcılara ihtiyatlı olma çağrısında bulundu.P

Lagarde:Yalancı bahara kanmayın

Uluslararası Para Fonu IMF'nin yönetici direktörü Christine Lagarde, artan petrol fiyatları, borç oranları ve gelişen piyasalardaki ekonomik yavaşlamanın küresel istikrarı tehdit ettiğini belirterek, politika yapıcılara ihtiyatlı olma çağrısında bulundu.

Pekin'de Çin Kalkınma Forumu'nda konuşan Lagarde, iyimserliğin bir rahatlama hissi yaratmaması gerektiğini, bunun yalancı bir güven duygusundan ibaret olabileceğini savundu ve "her zamanki işlerimizmiş gibi davranamayız" dedi.

IMF geçtiğimiz hafta Yunanistan'ın 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketine fonun 28 milyar euro katkı sağlamasını onayladı. Yunanistan önceki hafta dünyanın en büyük borç yapılandırmasına imza attı ve yeni kurtarma paketi için daha fazla harcama kesintisine gitmeyi kabul etti.

Önlemlerin azimli olduğunu ve bu önlemlerin uygulanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Lagarde, önemli aşama kaydettiklerini söyledi.

Brent petrol bu yıl İran ile yaşanan nükleer gerilimden ötürü yüzde 18 arttı. İran'ın küresel petrol rezervlerinin yüzde 54'üne sahip olmasından ötürü, fiyat artışları ABD'de tüketici harcamalarını ve ekonomik toparlanmayı tehdit ediyor.

Petrol fiyatlarının küresel ekonomi için bir tehdit olduğunu belirten Lagarde, "bence bu çok ciddi bir tehdit" vurgusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler