Kuyumculara 'bedelli' dopingi!

Bedelli askerliğin şartlarının açıklanmasından sonra yaşı tutan birçok kişi ev ve arabalarını satışa çıkarırken, bazıları yıllarca yaptıkları birikimlerini yastık altından çıkararak kuyumcuların yolunu tuttu. Kuyumcu Mustafa Zağlı, bedelli askerliğin günd

Kuyumculara 'bedelli' dopingi!
Bedelli askerliğin şartlarının açıklanmasından sonra yaşı tutan birçok kişi ev ve arabalarını satışa çıkarırken, bazıları yıllarca yaptıkları birikimlerini yastık altından çıkararak kuyumcuların yolunu tuttu.
 
Kuyumcu Mustafa Zağlı, bedelli askerliğin gündeme geldiğini belirterek "Sayın Başbakan'ın açıklamasıyla beraber bugün hafif bir toparlanma var" dedi. 18 bin TL'lik bedelin makul olduğunu söyleyen Zağlı, "Gitmeyecek olan kardeşlerimiz belki iş güç sahipleridir. 10 ay 12 ay belki bunlar için büyük bir risk oluşturur. Bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunabilmek için ülkeye fayda sağlayabilmek için belki böyle bir yolu tercih edebilirler. Halkımız yastık altındaki yavaş yavaş mücevherlerini, altınlarını, bileziklerini getirip bedelli askerlik için böyle bir ön çalışma yapıyorlar. Hem bizi memnun ediyorlar hem kendileri memnun oluyorlar. Bizde esnaf olarak bu durumdan inşallah karlı çıkacağız diye bekliyoruz" diye konuştu.
 
Zağlı son olarak altının düşük olmasının insanların hiç istifini bozmadığını belirterek 'bilakis tam tersine 'altınlarımı bozdurayım önemli değil' diyor, ‘benim yapacak çok işlerim var. 12 ay benim yapacak işlerimi en az 10 sene geriye götürür" diyor. Bu yüzden altının düşük olması yüksek olması vatandaş için fark etmiyor" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler