Kurbanlık fiyatları açıklandı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), iller bazlı çalışmalar ışığında hazırladığı kurbanlık fiyatlarını açıkladı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, illere göre kurbanlık fiyatlarının genel olarak geçen bayrama yakın ya da daha düşük seyredeceğini bildi

Kurbanlık fiyatları açıklandı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), iller bazlı çalışmalar ışığında hazırladığı kurbanlık fiyatlarını açıkladı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, illere göre kurbanlık fiyatlarının genel olarak geçen bayrama yakın ya da daha düşük seyredeceğini bildirdi.

Bayraktar, bu yılki kurbanlık fiyatlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kurbanlık satışlarının illere ve bölgelere göre farklılık gösterdiğini, bazı yerlerde canlı kilo ve et fiyatı üzerinden, bazı yerlerde ise canlı hayvan üzerinden pazarlık yöntemiyle satış yapıldığını hatırlattı.

Birlik Teknik Müşavirlerinin iller bazlı yaptığı araştırmalara dayanan fiyatların üreticinin kurban öncesi ahırında belirlenen fiyatlar olduğunu, ancak bayramda oluşacak fiyatlara referans kabul edilebileceğini kaydeden Bayraktar, şu bilgileri verdi:

"Bu yılki kurbanlık fiyatlarının, büyükbaşta, illere ve canlı ağırlığa göre farklılaşmakla birlikte, hayvan başına 2 bin ila 9 bin TL arasında, küçükbaşta ise 400 TL ila bin TL arasında değişeceği, canlı ağırlık fiyatının da büyükbaş hayvanlarda 8 -13 TL/kilogram, küçükbaşta ise 10-17 TL/kilogram dolayında olacağı tahmin edilmektedir. Bu fiyatlar üreticinin kurban öncesi ahırında belirlenen fiyatlardır ancak, bayramda oluşacak fiyatlara referans kabul edilebilir. Fiyatların iller bazında bu bayramda genel olarak geçen yıla yakın ya da daha düşük seyredeceği görülmektedir. Üreticilerimiz bu yıl ellerinde yeterince hayvan olduğunu, halkımızın hayvan bulamayacağız diye endişelenmesine gerek olmadığını belirtmektedirler. Yaptığımız görüşmelerden çıkan sonuçlar, üreticilerimizin bu yıl da geçen yıl olduğu gibi satışlardan umutlu olduğunu göstermektedir."

Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla yakın ya da daha düşük seyredeceğini ancak, yaptıkları çalışmalarda nakliyede yüzde 20 civarında bir artış belirlediklerini belirten Bayraktar, yem ve yem hammaddesi fiyatlarında da yüzde 13 ila yüzde 26'lık bir yükselme tespit edildiğini kaydetti. Bayraktar, "Bu artışlar, geçen yıla göre aynı kalan fiyatlar dikkate alındığında, besicinin gelirlerindeki düşüş anlamı taşımaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler