Kredi kartı kullanmama ücreti ne kadar?

 Kredi kartı almaya karar verirken çok da dikkat etmediğimiz harcama dışı kesintiler, kabarık ekstreler geldiği zaman gündeme geliyor. Birçok vatandaş, kredi kartını kullanmadığı halde kart aidatı dışında ödediği kesintilerden yakınıyor. Bunların başını,

Kredi kartı kullanmama ücreti ne kadar?

 

Kredi kartı almaya karar verirken çok da dikkat etmediğimiz harcama dışı kesintiler, kabarık ekstreler geldiği zaman gündeme geliyor. Birçok vatandaş, kredi kartını kullanmadığı halde kart aidatı dışında ödediği kesintilerden yakınıyor. Bunların başını, vatandaşın farkında bile olmadığı ‘işlemsizlik ücreti’ çekiyor. Kartınızı kullanmadığınız 3 aylık dönem içerisinde kesilen bu ücret yaklaşık olarak 8 TL civarında.

Kredi kartı kullanmama ücreti

Milliyet'in haberine göre; Kredi kartında uygulanan ücret ve komisyonlar arasında kredi kartı yıllık aidat ücreti, ekstre ücreti, nakit avans komisyonunun yanı sıra satır arasına sıkıştırılan ‘kredi kartı kullanmama ücreti’ artık vatandaşa pes dedirtiyor.

Bankalar ise ‘işlemsizlik ücreti’ adı altında aldıkları kesintiye şu şekilde açıklama getiriyor: “Kartınızı her ay kullanmanız durumunda kartın kullanımı ile ilgili herhangi bir ücret alınmaz. Ancak kartınızı 3 ay boyunca kullanmazsanız, işlemsizlik ücreti kartınıza yansıtılır”

Kesinti listesi uzadıkça uzuyor

Bankaların kredi kartları dışında yaptığı kesintilerin listesi uzadıkça uzuyor. Bankalar ile tüketiciyi sık sık karşı karşıya getiren ücretler listesinde ise bankamatiklerden yapılan işlemlerden sonra alınan fiş, bakiye görüntüleme, telefon, faks ve posta ücretleri, SMS-e-posta ücretleri, arşivden belge çıkarma ücreti, kredi kartı borcu yoktur yazısı alma ücretleri yer alıyor.

Çoğu tüketici bu kesintilerin farkında olmadan gelen ekstrelerini ödemek zorunda kalıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler