"Korsan girişime izin çıkmadı içimiz rahatladı"

 Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Negmar’ın taşımacılık yapmasına izin vermedi. Çünkü hakları yok, izinleri yok, iskeleleri yok. Böyle bir korsan taşımacılık olabilir

"Korsan girişime izin çıkmadı içimiz rahatladı"

 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Negmar’ın taşımacılık yapmasına izin vermedi. Çünkü hakları yok, izinleri yok, iskeleleri yok. Böyle bir korsan taşımacılık olabilir mi? Belediye de izin vermedi. Souter haklı olarak, ‘Dünyanın parasını ödedim. Böyle bedavaya taşımacılık olur mu’ dedi. Bir yanlıştan dönüldü. Biz buna sevindik tabii ki.” dedi.
    
    
“Bu karar, yabancılar tarafından son derece olumlu karşılandı. Bu tür korsan girişimlere izin vermeme ve alınan tavır yabancı yatırımcı nezdinde Türk hükümetine güveni pekiştirdi. Adam gelip bedavaya taşımacılık yapacaktı. Denizcilikte böyle gemisini alan, ‘karşıdan karşıya iki iskele buldum’ diyen taşımacılık yapmaya kalkıyor. Biz ihaleye girmişiz, özelleştirmede 900 milyon dolar yatırmışız, adam gelecek yanımızda sıfır maliyetle taşımacılık yapacak. Türkiye’de böyle kanunsuzluk mümkün mü. Hükümetin ve belediyenin bu tavrı yatırım iklimi açısından çok önemli bir güven yarattı. İş ahlakı, kuralların oturmuşluğunu göstermesi açısından yabancı yatırımcıların tam güveni kazanıldı.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler