Kobi İşbirliği için toplandılar

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda daha önce belirlenmiş olan Metal Mutfak Eşyası Sektörü İş Kümesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.KOBİ'lerin iş kümeleri oluşturarak kümelenme yoluyla uluslararası piyasalarda etki

Kobi İşbirliği için toplandılar

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda daha önce belirlenmiş olan Metal Mutfak Eşyası Sektörü İş Kümesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.

KOBİ'lerin iş kümeleri oluşturarak kümelenme yoluyla uluslararası piyasalarda etkin bir şekilde rekabet edebilmelerinin ve ihracatı artırmanın stratejik ve alt yapı desteğini hazırlamakta olan proje; 5 ilde (Kahramanmaraş, Gaziantep, Çorum, Samsun ve Trabzon) en az 400 KOBİ'ye fayda sağlamayı ve proje sonuna kadar en az 12 iş kümesinin oluşturulmasını hedefliyor. "Kahramanmaraş Kümelenme Bilgi Merkezi" hali hazırda çalışmalarına Metal Mutfak Eşyası Sanayi sektörüne yönelik faaliyetlerle başladı. İlerleyen evrede diğer sektörlerle de çalışmalar yapılacak.

Proje, Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel programı (BROP) kapsamında, BROP illeri arasından 5 hedef il (Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Samsun ve Trabzon) belirlenerek oluşturuldu. Bu illerin seçim sürecinde, illerdeki ihracatçı firma sayısı, illerin toplam ihracatı ve kişi başına düşen ihracat rakamları, cazibe merkezi olması gibi kriterler esas alındı. Proje kapsamında sektör odaklı bölgeler arası işbirliklerinin geliştirilmesi için, proje çıktılarından diğer illerin de yararlanması amaçlanmanıyor.

Sektörel toplantı sırasında konuşan Proje Koordinatörü Aynur Öngel, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan Bey ve KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Sayın Emrah Sazak Bey'in bu projeye büyük önem verdiklerini ve her konuda destek sağladıklarını belirterek "Türkiye'de pilot olarak başlatılan bu projede Kahramanmaraş gibi önemli bir sanayi şehrinin yer alması ve son 8–10 yılda anlamlı bir gelişim gösteren Metal Mutfak Eşyası sektörünün ihracatının geliştirilmesi çalışmaları, şehrin ekonomik gelişimi için bir artı daha oluşturacaktır.

İki yıl boyunca en az iki sektörün ihracatını kümelenme yöntemiyle geliştirilecek. Proje kapsamında AB destekli olarak eğitimler, danışmanlık hizmetleri, uluslararası fuarlarda ortak stantlar, yurtdışı pazarlama faaliyetleri, tedarik aksiyon planları gibi çalışmalarla firmaların rekabet güçlerini ve ihracat performanslarını artırmayı amaçlıyoruz"diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi