Kıyamet altında mı kopacak?

 Piyasaların 'Dr. Kıyamet' olarak olarak tanıdığı Marc Faber yeni balonun ABD piyasalarında oluştuğunu belirterek, yatırımcıyı bu sefer gübenli liman altının bile kurtaramayacağına dikkat çekti.  Mark Faber, “2009 Mart ayına kadar ABD hisselerinde iyimser

Kıyamet altında mı kopacak?

 

Piyasaların 'Dr. Kıyamet' olarak olarak tanıdığı Marc Faber yeni balonun ABD piyasalarında oluştuğunu belirterek, yatırımcıyı bu sefer gübenli liman altının bile kurtaramayacağına dikkat çekti. 
 
Mark Faber, “2009 Mart ayına kadar ABD hisselerinde iyimserdim. Açık pozisyonum yok. 2009’dan bu yana hiç bir hisseyi açığa satmadım. Fakat ABD hisseleri yukarı gittikçe tüketici güveni azalıyor ve gelişmekte olan ülke piyasaları ABD ye göre daha kötü performans gösteriyor. Doların güçlü olması sıkışan uluslararası likiditenin göstergesi. Bunun sonucu olarak ABD hisselerinin daha fazla yukarı gideceğini sanmıyorum, daha çok düşüş riski olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
BALONLAR NE ZAMAN DOĞDU?
Merkez bankalarının bastığı paraların yardım etmek istedikleri ekonomilere eşit şekilde dağılmadığını ifade eden Faber, bu paraların 2000 yılında teknoloji balonu, 2007’de gayrimenkul balonu, 2008’de emtia balonu ve son olarak da ABD ve bazı gelişen ekonomilerde hisse endeksleri balonu yarattığını söyledi.
 
'ALTINDA SAKLANMAK ZOR'
Faber, “Benim korkum, saklanmak için hiçbir yerin olamayacağı sistemik bir krizin oluşması. Altında saklanmak bile kolay olmayacak” dedi. Yatırım uzmanı Marc Faber, şu anda piyasaların sistemik bir kriz yarattığını, altının bile bu krizden kaçmaya yardımcı olmayacağını ifade etti.
 
ZENGİNLERE DE YÜK BİNECEK
Faber ayrıca, şu ana kadar Avrupa ve ABD de deki kurtarmaların vergi verenlerin sırtına yüklendiğini belirterek, “Fakat şimdiden sonra bence kurtarmalar varlık sahiplerinin, zenginlerin de sırtına yüklenecek. Böylece benim gibi eğer paranız varsa eminim hükümetler bir gün varlığımın yüzde 20-30’unu alacak” dedi. 
 
Merkez bankalarının şekilde küresel ekonomide sistemik krize davetiye çıkaran bir balon yarattığını, bu durumda altın yatırım yapmanın bile kimseyi kurtaramayacağını belirtti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler