Kendi işini kuran engelliye 36 bin TL hibe!

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, kendini işini kuran engellilere 36 bin lira hibe verileceğini ve fidan dikimi için 120 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını açıkladı.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ve AB

Kendi işini kuran engelliye 36 bin TL hibe!

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, kendini işini kuran engellilere 36 bin lira hibe verileceğini ve fidan dikimi için 120 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ve ABD ziyaretleri nedeniyle 1 gün erken yapılan TBMM grup toplantısında, iki konuda müjde verdi. Engelli vatandaşlardan kendi işlerini kuranlara 36 bin liraya kadar hibe verilmesine karar verdiklerini açıklayan Davutoğlu, fidan dikimi kampanyası kapsamında 120 bin kişiye iş imkanı sağlanacağı müjdesini verdi.

Tartışmalı İç Güvenlik Paketi ve çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "İç Güvenlik Paketi, çözüm sürecinin önünü açacak bir tedbirdir." dedi. Başbakan, çözüm sürecine ilişkin AK Parti politikasını eleştirenlere ise "Bugünün hakkını herkes vermek zorundadır. AK Parti başından beri ilkeli davrandı. Devletin birliğini, dirliğini, beraberliğini ve istikbalini hiçbir zaman tartışma konusu yapmadı. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet demeye devam etti." yanıtını verdi.

"Kimin ne derdi varsa başvuracağı makam millettir. Silah değil millettir, terör değil halktır, savaş değil barıştır." diyen Davutoğlu, "Biz önümüzdeki dönemde de her şeyi tartışmaya açığız. Demokratik yolla getirilebilecek her hususu tartışırız ama 2013'te olduğu gibi yine eğer silahları bırak çağrısının ardından oyalama başlar, silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi lazım." şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları:

Kendini işini kuran engellilere 36 bin lira hibe

İki konuda müjde arz etmek istiyorum. Engelli vatandaşlarımızdan kendi işlerini kuranlara 36 bin liraya kadar hibe vermeye kararlaştırdık. Faizsiz kredi falan değil bu. 36 bin liraya kadar hibe.

Fidan dikimi için 120 bin kişi işe alınacak

250 milyon fidan dikme kampanyası başlatıyoruz. Bunun için de İŞKUR bünyesinde 6 ay için 120 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz.

Ayrıca bir istihdam paketleriyle vatandaşlarımıza müjde vermeye devam edeceğiz. 28 Şubat’ın yıl dönümünde, temayül yoklamaları yapıldı. Diğer partiler kendi iç problemleriyle uğraşırken, AK Parti 7 Haziran’a yürüyor. İlk temayül yoklamalarını yaptık, katılım yüzde 90’ı aştı. Teşkilatımız bu süreci sahiplendi. Her bir bakanımız, genel başkan yardımcımız değişik illerde bulundular. 28 Şubat’ın o karanlık Türkiye’sinden eski Türkiye’sinden Türkiye’yi alıp çıkaran AK Parti kadroları kararlı şekilde yürüyorlar.

8 Mart'ta Mardin'de GAP eylem planını açıklayacağız

Geçmişte olduğu gibi çözüm sürecine kesinlikle Türkiye’nin ekonomik kaynaklarının israf edildiği bir gelecek oluşmasına izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki hafta 8 Mart’ta Mardin’de GAP eylem planını açıklayacağız. Yeni Türkiye’yi adım adım inşa edeceğiz. Her ilde üniversite kurmak gibi, her ilimize havaalanı inşa etme düşüncemiz, Türkiye’nin illeri arasında bir fark olmaması için. Onun için çözüm süreciyle ortaya çıkan ortamın, Türkiye’nin ekonomisine ivme katacağına inancımız sonsuzdur. İşte o zaman gelin Türkiye’yi görün. Oluşacak olan barışla Sakarya’yla Fırat Edirne ile Hakkari el ele olacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler