Kart sahiplerine limit şoku!

Kredi kartlarını limit aştığını bilmeksizin kullanmaya devam eden ve bankadan gelen hesap özeti ile limit üstü kullanım için faiz uygulandığını fark eden kart sahipleri bankaları topa tuttu. İddialara göre bankalar kredi kart limitlerini habersiz düşürüp

Kart sahiplerine limit şoku!

Kredi kartlarını limit aştığını bilmeksizin kullanmaya devam eden ve bankadan gelen hesap özeti ile limit üstü kullanım için faiz uygulandığını fark eden kart sahipleri bankaları topa tuttu. İddialara göre bankalar kredi kart limitlerini habersiz düşürüp birde limit aşım faizi uyguladı.

Kredi kartı limitiniz habersiz düşürülmüş ve yapmış olduğunuz harcama ve nakit çekim işlemleriniz kartınıza tahsis edilen limiti aşmış olabilir. Kredi kartı limitini aşan tüketicilere limiti aşan tutar üzerinden limit aşım faizi uygulanarak ekstrelere yansıtıldı. Habersiz düşürülen limitler sonrası mağdur olan kart sahiplerinin şikayetleri şöyle:

LİMİTLER YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ
“Kredi kartı limitimi benden habersiz yarı yarıya indirilmiş. İndirdikleri yetmezmiş gibi limit eksiye düşüyor ve yüksek meblağlarla limit aşım ücreti alınıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.. Baktığımda aynı dertten yanan bir sürü vatandaş var. Bu olaya hemen el konulması lazım. Limit düşürüldükten sonra eğer borç varsa, o borç taksitlendirilmeliydi ve faiz alınmamalıydı.”

BU ÜCRETE DİKKAT!
“Kredi kartımın limiti 25 Bin TL’den 10 Bin TL’ye onayım alınmadan düşürüldü. Ayrıca limit asim ücreti adi altında 268 TL faiz isletildi. Limit düşürülmesinden ve limit asim ücreti alınmasından dolayı son derece mağdur oldum. “

LİMİT AŞIM ŞOKU!
“Bir süre önce bankadan kredi aldım. Krediyi alırken kartta verdiler yanında, kartın limiti de başlangıçta 2. 000 TL idi. Bende limitime göre harcama yaptım. Ancak geçenlerde tam bir alışveriş yaptım ve ödemesini yapacakken post cihazı bakiye yetersiz tepkisi verdi. Araştırdığımda kartımın limitinin bana haber verilmeden 1.200 TL'ye düşürüldüğünü öğrendim. 700 TL borcum var. Limit aşım ücreti faiz vs. anlamına geliyor. Şimdi limiti veren onlar ben kimseden ekstra bir limit istemedim, şunu verin bunu verin demedim. Risk içeriyor diye düşürdünüz faiz ödeteceksiniz. Şimdi benden limit aşım ücretini ödememi bekliyorlar.”

TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ YAPANLAR DİKKAT!
Kredi kartı aşım faizi ile ilgili çok fazla şikayet aldıklarına dikkat çeken Şikayetvar Uzmanları, “Limit aşım faizi, kart sahiplerinin yapmış oldukları harcama ve nakit çekimlerinin karta tahsil edilen limiti aşması durumunda işletilen faizdir. Bankalar tüketicilerin itirazlarına karşı kart limitinin her ay müşteriye gönderilen ekstrede belirtildiğini ve müşteri ile yapılan sözleşme ile kart hamilin limiti aşmamayı taahhüt ettiğini belirtiyorlar.

Kart sahiplerinin en fazla şikayet ettikleri nokta ise bankaların limit aşımı olduğunda tüketiciyi uyarmaması ve limit aşımına izin vermesi oldu. Kredi kartıyla taksitli alışveriş yapanlar da dikkat etmeli. Çünkü limiti aşma tehlikeleri var. Limit, taksitlerin toplamına göre değil tüm yapılan taksitlerin toplamına göre belirleniyor. Bu sınırı aşınca da bankalar faiz uyguluyor” şeklinde kart sahiplerini uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler