KARGİD'ten kayıt dışı uyarısı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, çalışanlarının sağlık, emeklilik haklarını yiyerek para kazanmanın insanı iflah etmeyeceğini söyledi.Altıntaş, bağlı bulundukları Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (

KARGİD'ten kayıt dışı uyarısı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, çalışanlarının sağlık, emeklilik haklarını yiyerek para kazanmanın insanı iflah etmeyeceğini söyledi.

Altıntaş, bağlı bulundukları Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından uygulanan 'TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi' kapsamında Trabzon'da yapılan 'Kayıtlı İstihdamın İşletme Yönetimine Etkisi' proje kapsamında Karadeniz bölgesinin 10 ilinde seminerler düzenlenerek gerek iş adamlarının, gerekse de çalışanların bilgilendirerek kayıt dişi istihdamın önlenmesi konusunda bilinç oluşturulmasına katkı sağlanmaya çalışıldığını belirtti.

Türk Ticaret Kanunun değiştiğini, bu nedenle artık işverenlerin daha şeffaf ve hassas olmaları gerektiğini anlatan Altıntaş, "Artık işletmelerimizi eski alışkanlıklarımızla yönetmemiz mümkün değil. Yeni dönemde her şey daha şeffaf ve kayıt altında olacak. Basel 2 Kriterleri uygulanmaya başlanacak. Biz de iş dünyası olarak kendimizi yaşanan bu değişime uydurmalıyız. Eğer anlayışımızı değiştirmesek yaşama şansımız azalır. Kendimizi yenilememiz ve geleceğe hazır olmamız açısından son çıkan vergi barışı da bizim büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz. " şeklinde konuştu.

Çalışanlarının sağlık, emeklilik haklarını yiyerek para kazanmanın insanı iflah etmeyeceğinin altını çizen Altıntaş, şöyle konuştu: "İşverenler olarak çalışanımızın haklarını korumak ve onların emeklerinin karşılığını vermek durumundayız. Çalışanımızın haklarını tam olarak verirsek onlardan daha fazla verim alır, çalıştıkları işi severek yaparlar. İşverenler olarak kayıt dışı çalıştırdığımız her bir kişinin sağlık, emeklilik hakkını yiyerek para kazanmamız bizi iflah etmez. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi