Karaca adasına Abramoviç talip

35 milyon dolara satılmak istenen Marmaris’teki Karaca adasıyla Rus milyarder Abramoviç ilgileniyor. Abramoviç’in adanın 1’inci derece doğal SİT alanından çıkartılmasına çalıştığı öne sürüldü. Marmaris’te 35 milyon dolara satılmak istenen Karaca adasına d

Karaca adasına Abramoviç talip
35 milyon dolara satılmak istenen Marmaris’teki Karaca adasıyla Rus milyarder Abramoviç ilgileniyor. Abramoviç’in adanın 1’inci derece doğal SİT alanından çıkartılmasına çalıştığı öne sürüldü.
 
Marmaris’te 35 milyon dolara satılmak istenen Karaca adasına dünyanın ünlü futbol takımlarından Chelsea’nin patronu Rus milyarder Roman Abramoviç’in talip olduğu ortaya çıktı.
 
Adaya yatırım yapmak isteyen Rus milyarder için adanın 1’inci derece Doğal SİT alanından çıkartılabilmesi için çalışıldığı ileri sürüldü.
 
ABD’de yaşayan ve at yetiştiriciliği yapan adı açıklanmayan İzmirli bir Türk’e ait olduğu söylenen Karaca adası 4 yıl önce 25 milyon dolara satışa çıkartıldı. Ancak, alıcı çıkmadı.
 
Ada, geçen ay sonunda Bosforce emlak Geliştirme ve Pazarlama şirketi tarafından bu kez 35 milyon dolara yeniden satışa konuldu. Havadan yapılan görüntülü çekimlerle tanıtılan adanın 316 bin metrekarelik tapu tescilli, kalanı ise orman olarak kullanımlı toplam 381 bin metrekare oluduğu emlak şirketinin internet sitesindeki bilgilerde de yer aldı.
Sitede ayrıca özel kumuyla dünyaca ünlü Sedir (Kleopatra) adasına 4 kilometre, Karacasöğüt Mahallesi’ne 1 kilometre, Karaca Mahallesi’ne ise 500 metre mesafede olduğu da belirtildi.
SİT alanı tartışması
 
ABD’deki sahiplerine yakın bir kişiden edinilen bilgiye göre, Rus milyarder Roman Abramoviç’in adayla çok yakından ilgilendiği öğrenildi. Zeytin ağaçlarıyla dolu adada günübirlik tesis yapma izninin daha genişletilebilmesi ve özellikle de 1’inci derece doğal SİT alanından çıkartılabilmesi için arayışların sürdüğü belirtildi.
Bu arada adanın satışıyla ilgilenen Bosforce Emlak Geliştirme ve Pazarlama şirketinden bir yetkili adaya iskele yapımının mümkün olduğunu da belirtti.
 
Öte yandan turizmciler Ege kıyılarında değerli birçok alanla ilgili Abramoviç’in adının efsane gibi ortada dolaştığını hatırlatırken, bunun pazarlama yöntemi olarak kullanıldığına dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler