Kamyoncuların SSK isyanı!

Trabzon kamyon ve kamyonetçiler odası başkanı Şükrü Bekar sıkıntılarını dile getirerek açıklama yaptı. Bekar; “Trabzon kamyon ve kamyonetçiler odası olarak göreve geleli yaklaşık 1 yıl oldu, bu süre zarfı içersinde kamyon esnafın sorunları çözmek ve bu so

Kamyoncuların SSK isyanı!

Trabzon kamyon ve kamyonetçiler odası başkanı Şükrü Bekar sıkıntılarını dile getirerek açıklama yaptı. Bekar; “Trabzon kamyon ve kamyonetçiler odası olarak göreve geleli yaklaşık 1 yıl oldu, bu süre zarfı içersinde kamyon esnafın sorunları çözmek ve bu sorunları dile getirmek adına bir çok girişimlerde bulunduk.

Kamyon esnafının önünde çözüm bekleyen bir çok sorunların çözüm e kavuşturulması adına, öncelikli olarak konfederasyon başkanlığına, daha sonra da ulaştırma bakanlığı nezdinde bir çok girişimde bulunduk.

 

Trabzon’da taşımacılık yaparak ekmeğini kazanan ve bu yolda büyük bir gayret sarf eden kamyoncu esnafının öncelikli sorunlarını ve bu sorunların çözüm aşamasında oda olarak neler yaptığımız sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Trabzon’da kamyon esnafının en önemli sorunlarının başında garaj sorunu gelmektedir, bu sorunun çözümü aşamasında Trabzon belediye başkanlığı ile sürekli istişare halinde bulunarak bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için çeşitli girişimlerde bulunduk. 

 Ve garaj sorunun çözüme kavuşturulacağı sözünü almış bulunmaktayız.

 

Kamyoncu esnafının en önemli ve öncelikli sorunu 24 saat kantar uygulamasıdır bu uygulamanın bir an önce hayata geçmesini istiyoruz, çünkü bu kantar uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte, büyük bir adaletsizlik ortadan kalkmış olacak. Kaldı ki mevcut kanunlarda yer alan tonaj uygulamasına ne yazık ki riyaket edilmiyor buda haksız rekabete sebebiyet vermektedir ulaştırma bakanlığından ivedi bir şekilde 24 saat kantar uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesini beklemekteyiz.

 

Kamyoncu esnafının sırtındaki büyük vergi yükünün yapılacak olan düzenlemelerle azaltılmasını motorlu taşıtlar vergisinin tek taksite düşürülmesini, ticari araçların kullandığı yakıtın ÖTV oranının düşürülerek kamyoncu esnafının sırtındaki yükün biraz olsun azaltılmasını istiyorum, ekonomik anlamda büyük bir sıkıntı içersinde olan kamyoncu esnafı evine ekmek getiremez haldedir.

 

Özellikle üretici firma tarafından ağırlıkları 3500 kg olan kamyonetlerin boşken kantardan geçememektedir, bu konun ulaştırma bakanlığı tarafından üretici firma ile görüşülerek bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir, bu konu yüzünden bir çok kamyoncu esnafı mağdur olmuş durumdadır.

 

Dar gelirli olan ve evine ekmek getirmek için gece gündüz, kar, yağmur demeden çalışan cefakar kamyoncu esnafının bir diğer sorunu da bağ-kur ve ssk primlerinde indirime gidilmesidir. Bu primlerin ödenmesi noktasında iktidardan beklentimiz bu yöndedir.

 

Ayrıca src belgesi alabilmek için kursa katılma yılının 2003 ten 2008’e çıkarılmasını ve 3 yıllık ehliyet sahiplerinin kursa tabi tutulmadan bu belgeye sahip olma imkanının sağlanmasını bekliyoruz.çünkü src belgesi alırken kamyoncu esnafının sadece cebinden çıkacak olan paraya bakılmaktadır,kamyoncu esnafı 3 yıllık süre içersinde gerekli tecrübe ve birikime sahip olacaktır bu yükün bir an önce kamyoncu esnafının sırtından kaldırılmasını istiyoruz.

 

Trabzon kamyon ve kamyonetçiler odası, kamyoncu esnafının sorunlarının çözüme kavuşturulması adına büyük bir gayret içersindedir. En büyük gücümüz tabi ki kamyoncu esnafının bize vermiş olduğu sonsuz destektir, birlik ve beraberlik içersinde kamyoncu esnafının sorunlarını hep beraber çözeceğimize inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi