Kadınlara devletten 250 tl maaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı eşi vefat etmiş kadınlar için verilen 250 TL'lik maaş yardımı rekor seviyeye ulaştı.Bu yıl şubat ayında başlatılan projede bugüne kadar 206 bin 309 dul kadına maaş yardımıyapıldı. Devletin eşi vefat etmi

Kadınlara devletten 250 tl maaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı eşi vefat etmiş kadınlar için verilen 250 TL'lik maaş yardımı rekor seviyeye ulaştı.

Bu yıl şubat ayında başlatılan projede bugüne kadar 206 bin 309 dul kadına maaş yardımıyapıldı. Devletin eşi vefat etmiş kadınlara yaptığı yardım projesi meyvesini vermeye başladı.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiği gerçeğinden yola çıkarak Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile başlattığı projede maaş verilen dul kadın sayısı 206 bin 309'a ulaştı.
 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki (SYDV) mütevelli heyeti, eşi vefat eden kadınların maaş başvurularını değerlendirdi. Sosyal Yardımlaşma Bilgi İletişim Sistemleri (SOYBİS) üzerinden yapılan çapraz kontrollerde, bu kişilerin herhangi bir yardım alıp almadıkları tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler