Kaçak ile Mücadeleye devam

KAÇAKLA MÜCADELEDE TAM YOL İLERİ”Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), milyarlarca liralık kayba sebep olan kaçak ürün ticareti ile mücadele için yeni bir kampanya başlatıyor. TESK’in, yurt genelinde 140 bin perakendeci esnafıyla birlikte y

Kaçak ile Mücadeleye devam

KAÇAKLA MÜCADELEDE TAM YOL İLERİ”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), milyarlarca liralık kayba sebep olan kaçak ürün ticareti ile mücadele için yeni bir kampanya başlatıyor. TESK’in, yurt genelinde 140 bin perakendeci esnafıyla birlikte yürüteceği ‘Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!’ kampanyası ile kamuoyu nezdinde farkındalık yaratılması ve vatandaşların, bilinmezlerle dolu kaçak ürünlerden uzak tutulması amaçlanıyor.

T Kaçak ürünle mücadele konusunda yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; ‘Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!’ kampanyasını, 12 Mayıs Salı günü düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.

TESK Genel Başkanı Palandöken, kaçak ve sahte ürün ticaretinin endişe verici boyutta olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Her yıl kaçak akaryakıt ve kaçak sigara milyarlarca lira ÖTV geliri kaybına sebep olurken, binlerce ton kaçak çay ve gıda mamulü de kamu sağlığını tehdit etmekte. Örneğin; akaryakıt kaçakçılığı 2 Boğaz Köprüsü, kaçak sigara ise 24 uluslararası havalimanına denk geliyor. Kaçakçılığı önleyebilirsek; Türkiye ekonomisi güçlenir, esnafımız ve vatandaşımız kazanır.”

Palandöken, sözlerine şöyle devam etti:

“Kaçakla mücadelede önemli adımlar atıldı. Örneğin, hapis cezaları artırıldı. ALO 136 İhbar Hattı daha bilinir hale getirildi, kaçak ürün yakalatanlara para ödülü verilmesi sağlandı. Kontrol ve denetimler çoğaltıldı. Biz de TESK olarak, bilinçlendirme kampanyalarıyla

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler